Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

NYILVÁNTARTOTT ADATOK ELLENŐRZÉSE, JAVÍTÁSA

A megváltozott adatok bejelentése a kamara minden tagjának törvényi kötelezettsége
– mely bármely változás felmerülése esetén 15 napos határidővel teljesítendő -,
jelen szolgáltatásunkkal e kötelezettségének teljesítését szeretnénk elősegíteni.

ELKEZDEM AZ ADATFRISSÍTÉST!

ÚTMUTATÓ

Jelentkezzen be a MOK rendszerébe!

Használja a bejelentkezéshez az alábbi képen látható új, 2011-2012-ben kibocsátott MOK tagsági kártyáját:

Felhasználó neve:
a tagsági kártya utolsó 8 számjegye;

Jelszava alapesetben:
születési éve utolsó két számjegye+hónapja+napja
egybeírva (680803 formátumban).

VIDEÓS SEGÍTSÉG
az adatfrissítés komplett folyamatáról:

Ezeket az adatokat kell a bejelentkező ablakban a megfelelő mezőkbe begépelnie.

  • Akik annak idején online regisztráltak, a regisztrációkor megadott felhasználói névvel (másodlagos felhasználónév) és jelszóval is beléphetnek.
  • Aki korábban megváltoztatta felhasználó nevét és jelszavát, az természetesen azzal tud belépni.
  • A kártya sorszáma, mint elsődleges felhasználónév nem változtatható meg.
A bejelentkezéssel kapcsolatban a webtamogatas@mok.hu címen is segítséget kérhet a Technikai Ügyfélszolgálattól.

Ellenőrizze, szükség esetén módosítsa adatait!

A fenti “Elkezdem az adatfrissítést!” gombra klikkelve jut saját nyilvántartási oldalára, ahol adatcsoportonként tudja adatait ellenőrizni, a szükséges módosításokat elvégezni. Minden adat módosításáról területi szervezete automatikus e-mail értesítést kap.

Nagyon fontos!
  • hogy az alábbi adatcsoportok mindegyikére kattinston, és a megjelenő adatok áttekintése után a Mentés gombra kattintva mindig jelezze, hogy oldalanként az összes adatot felülvizsgálta!
    adatok
  • hogy munkahelyi adatait gondosan nézze át, és a hibás adatokat javítsa ki, a hiányzó adatokat pedig rögzítse (pl. munkahelyén melyik szakvizsgája szükséges az adott munkakör betöltésére).
    Minden munkahelyét jelentse be és rögzítse, ezt egyébként jogszabály is kötelezően előírja (akár a havi 1 órás tevékenységet is!).
  • hogy mindenki ellenőrizze, és szükséges esetben javítsa, egészítse ki lakcím, levelezési cím és e-mail adatait! A kamara csak ebben az esetben tud a tagok felé a jogszabályban előírt tájékoztatási kötelezettségének eleget tenni, valamint a tag is így teljesítheti törvény adta kötelezettségét bármely változás esetén 15 napon belül.
Van olyan adat, melyet nem tud módosítani. Az ilyen adatsorok mellett talál egy boríték ikont, erre kattintva közvetlen e-mailt tud írni területi szervezetének, ahol kérheti az ilyen adatok módosítását is. (pl. tagdíjkedvezmények, vagy névváltozás, stb.)
Kérjük, internetes hozzáféréssel és/vagy e-mail címmel nem rendelkező kollégái figyelmét is hívja fel az adatfrissités szükségére!
Ők az illetékes területi szervezetük irodájában tekinthetik meg nyilvántartott adataikat,
és ott közvetlenül végezhetik/végeztethetik el a szükséges módosításokat.


Területi szervezete címét, elérhetőségeit a MOK honlapján, vagy a területi szervezetek honlapjain is megtalálja.
KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.

Az orvosok által eddig használt rendszer maradhat, de mögötte ott lesz az EESZT tudása.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.