news/1295_0_200.jpg
A kormány nem ért egyet gyermekorvosokkal2017. június 14. (szerda) 08:17mno.huLapszemleA házi gyermekorvosok szerint jobb volna, ha a jelenlegi három nap helyett legalább tizenötöt igazolhatna a szülő.

Nem tartja indokoltnak a szabályok megváltoztatását a kormány, hiszen panasz vagy negatív tartalmú visszajelzés eddig nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy a szülők a legtöbb iskolában csak három napot igazolhatnak a gyereknek - derült ki Rétvári Bence Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőnek (MSZP) adott írásbeli válaszából. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt közölte: a hatályos előírások beváltak, és megfelelő jogi keretet nyújtanak a rugalmas, az adott iskola helyi sajátosságait figyelembe vevő szabályozáshoz - írja az mno.hu.

Homlokegyenest más véleményen van a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete. Póta György elnök szerint ugyanis lényegesen jobb volna, ha a jelenlegi három helyett legalább tizenöt napot igazolhatna a szülő. A szakember szerint erre azért van szükség, mert - főleg a kisebb gyerekek esetében - igen gyakran előfordul, hogy nem súlyos beteg, csak egy kicsit köhög, esetleg kisebb hasmenése van. Ezekkel nem feltétlenül kellene orvoshoz menni, de az igazolás miatt jelenleg mégis el kell cipelni a gyereket a rendelőbe, ahol viszont a többi pácienstől komolyabb betegséggel is megfertőződhet. Póta György hangsúlyozta: nagyobb kompetenciát kellene adni a szülőknek.

További részletek a weboldalon.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...