news/1297_0_200.jpg
Milliárdokat kapnak az egyetemi műhelyek2017. június 14. (szerda) 09:28Napi.huLapszemle

Az orvosegyetemek 1,7 milliárd forinthoz jutottak tudományos műhelyeik fejlesztésére.

A felsőoktatási hallgatók tudományos műhelyeit - öt projekt keretében - csaknem 8 milliárd forinttal támogatja a kormány. A kedvezményezettek - mindig konzorciumban - a nagyobb egyetemek, a projektek között pedig van műszaki, számítástechnikai, agrár és orvosi is - írja a Magyar Közlönyben megjelentek nyomán a Napi.hu portálja.

Az öt projekt egyikénél a program vezetője a Semmelweis Egyetem, a konzorcium tagjai a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem. Ezek az egyetemek 1 milliárd 708 millió forinthoz jutottak az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztésére.

A második projekt vezetője az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a tagjai pedig a Debreceni Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem. A támogatás 1 milliárd 654 millió forint, itt az utánpótlás az informatika és a számítástudomány területén tevékenykedik.

A harmadik projektet a Budapesti Corvinus Egyetem vezeti, míg a tagok a Debreceni Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem. A támogatás 1 milliárd 806 millió forint, a cél pedig az, hogy a tehetségekből fiatal kutatók váljanak.
További részletek a weboldalon.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...