news/1318_0_200.jpg
A PMOK Tudományos Tanácsadó Testülete továbbképzési felhívása2017. június 17. (szombat) 19:02mok.huMOK-hírek

A PMOK Tudományos Tanácsadó Testülete ez évben is megszervezi az orvosok részére akkreditált, pontszerző, térítésmentes továbbképzését.

 Tisztelt Kollégák!

A Pest Megyei Orvosi Kamara támogatásával a PMOK Tudományos Tanácsadó Testülete (TTT) ez évben is megszervezi az orvosok részére akkreditált, pontszerző, térítésmentes továbbképzését. Az elmúlt évben, 2016-ban megrendeztük a rendszeresen megtartott Pest Megyei Orvosnapokat, melynek megtartott előadásai meghaladták a 70-et. A naponta elhangzott előadások nyomán a 2017 őszére tervezett továbbképző kurzus tematikája számos esetben az Orvosnapokon elhangzottak részletesebb kifejtése lesz. Terveink szerint a továbbképző kurzus célja a betegellátás interdisciplinaris jellegének hangsúlyozása. Felhívásunkra olyan sok kitűnő előadást jelentettek be Pest megye és az ország környező területeinek kiváló szakemberei, hogy jelenleg több mint 70 előadást tartunk számon.

Ennek nyomán: a MOK Pest Megyei TESZ Tudományos Tanácsadó Testülete által akkreditált továbbképző tanfolyamok 2017 szeptember, október, november hónapban pénteki napokra (2017. szeptember 15, 22, 29, október 13, 20, 27, november 10, 17, 24-én lettek meghirdetve és akkreditálva /(l napra 12 pont).

Helyszín: Szent Rókus kórház – Rendelőintézet, Tanácsterem. (VIII. Budapest, Stahly u 9.-11.)

Jelentkezés: Oftex portálon. A tanfolyam a MOK által szponzorált, a részvétel orvosok számára ingyenes.

Az előadások szeptember 15-én kezdődnek, majd ezt követően minden pénteken, alkalmanként 8 előadással folytatódnak, összesen 9 alkalommal.

Az előadások bevezető programjában 14 gyermekgyógyászati, 2 reumatológiai előadás lesz, majd belgyógyászati, sebészeti, bőrgyógyászati, kardiológiai, angiológiai, nőgyógyászati, urológiai, és külön onkológiai, intenzív terápiát és patológiát érintő kérdések kerülnek 45 perces előadásokban megbeszélésre.

Külön program lesz az egynapos sebészeti kerekasztal témája.

Az előadásokon megtárgyalásra kerülnek a legkorszerűbb diagnosztikai és terápiás lehetőségek.

A meghirdetett célcsoportok gyakorlatilag az orvoslás széles területét érintik. Így fontos tudnivalókat nyerhetnek a különböző területek szakorvosai, szakorvosjelöltjei, a területi orvosok, rezidensek is.

Tudnivaló, hogy az akkreditációra 2017. január 15-ig kellett az előadáscímeket benyújtani. Ez érthető is, mivel országosan nyilván nagytömegű előadásra kellett számítani, s a célzott területek feldolgozásához rengeteg idő kellett. Ugyanakkor az is várható volt, hogy a számos előadó programja majdnem egy év távlatából változni fog, s ezért nem kis feladatot jelent a szervezők számára az előadások biztosítása. Ebben nagy segítséget fog jelenteni az előadók megértő hozzáállása. Csak úgy oldható meg a gyakran váratlan személycsere, ha az előadó saját maga is gondoskodik az utódlásról, s felkéri a helyette szereplő kollégát, ismerve annak felkészültségét.

Terveink szerint a személycserét közöljük az orvosi Hírlevélben, de a már akkreditált előadások utólagos akkreditációjára nincs lehetőség. A szabályok értelmében az akkreditált tanfolyamok adatai nem módosíthatók-akkreditáltként. A módosítást természetesen elvégezhetjük, s a személycserét közölhetjük az orvosi kamarai hírlevélben. Az így megtartott néhány előadás szakmai értéke a fontos és nem feltétlenül az akkreditációs pontszám.

„Verba volant, scripta manent” – azaz a szó elrepül, az írás megmarad. Ennek a gondolatnak a jegyében tervezzük az irodalmi utalással leadott előadás-összefoglalók CD-megjelentetését a továbbtanulás és együtt gondolkodás fejlesztése jegyében.

Ezúton is köszönjük kitűnő szakembereink magas színvonalú munkáját. Mindannyiunknak sok sikert kívánunk!

 

Budapest, 2017. 05.29.

 

dr. Farkas József a PMOK elnöke,
dr. Meskó Éva a PMOK TTT elnöke,
dr. Verbényi Márta a PMOK elnökségi tagja,
dr. Ecsedy Gábor a TTT titkára,
dr. Szentléleki Károly a TTT titkára

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...