news/1448_0_200.jpg
Célegyenesben az evangélikusok kórházlapítása2017. július 11. (kedd) 06:59magyaridők.huLapszemleA leendő evangélikus kórház szintén inkább a fővárosi betegek rehabilitációjából, illetve a krónikus és az idős­ellátásból venné ki a részét.

A Bethesda Gyermekkórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház mellett a Szent Ferenc Kórház és a Mazsihisz Szeretetkórház is több mil­liárd forint kormányzati fejlesztési forráshoz juthat - értesült a Magyar Idők. A lap úgy tudja, előrehaladott tárgyalások folynak a Magyarországi Evangélikus Egyház kórházának létrehozásáról.

A főváros többi kórházához hasonlóan az egyházi fenntartású egészségügyi intézmények fejlesztése is elmaradt a vidékiektől az utóbbi években. A kormány ezért döntött úgy még februárban, hogy a Bethesda Gyermekkórházat és a Budai Irgalmasrendi Kórházat összesen 7,8 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesíti.

A kabinet ugyanebben a határozatában arról is döntést hozott, hogy az egyházi egészségügyi fejlesztések folytatásaként a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával előterjesztést kell készíteni a Budapesti Szent Ferenc Kórház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Szeretetkórházának fejlesztési igényeiről, valamint annak lehetőségéről, hogy létrehozzák a Magyarországi Evangélikus Egyház kórházát.

A lap most úgy értesült, hogy a fejlesztési javaslat - összehangolva az Egészséges Budapest programmal - elkészült és összességében ugyancsak több milliárd forint rekonstrukciós forrást javasol a két intézménynek.

A Szent Ferenc Kórház a tervek szerint tovább erősíti majd kardiológiai rehabilitá­ciós tevékenységét, míg a Mazsihisz Szeretetkórházának fő profilja továbbra is az idősellátás, azon belül is a komplex geriátriai gondozás és a hospice lesz. A leendő evangélikus kórház szintén inkább a fővárosi betegek rehabilitációjából, illetve a krónikus és az idős­ellátásból venné ki a részét. A teljes cikk

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...