news/1450_0_200.jpg
Kemény napok várnak a mentőszolgálatra is2017. július 11. (kedd) 06:50Hír TVLapszemleA nemzetközi sportesemény biztosításában a mentők 700 emberrel vesznek részt.

Zavartalan alapellátást ígér a vizes vb idejére a mentőszolgálat szóvivője. A nemzetközi sportesemény biztosításában a mentők 700 emberrel vesznek részt. ?k szabadnapos, önkéntes dolgozók, akik pluszfizetésért vállalták a szolgálatot, a járműveket pedig a tartalékból biztosítják. Az OMSZ 2018 végéig több mint ötmilliárd forintért kap új mentőautókat. A beszerzés viszont még csak az elején jár, egyelőre körülbelül 30 jármű állt szolgálatba - olvasható a hirtv.hu portálján.

A vidéki mentőállomásokon is pluszkocsikat szerveznek ebben az időszakban, és szabadidős dolgozóikkal részt vesznek a fővárosi rendezvények biztosításában, úgy, hogy a helyi mentőellátás ne gyengüljön, tehát a helyi kocsiszám semmivel nem lesz kevesebb - emelte ki Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

Április végén, másfél-két hónapos csúszással a mentőszolgálat 169 új jármű beszerzéséről írt alá szerződést. Mai adatom még nincsen, de 30-35 autó már biztosan szolgálatba állt - tette hozzá Győrfi Pál. A szóvivő nem tudta megmondani, hogy a vizes vébét az új autókkal biztosítják-e.

Az ötmilliárdos üzleten két cég társulása nyert. Az egyik egy magáncég, amelynek van tapasztalata a mentőautók gyártásában. A másik egy állami cég, amely új szereplő a piacon. A BM Heros Zrt. eddig tűzoltóautók összeszerelésében jeleskedett. A mentőautó annyira új profil, hogy a cég egyelőre meg sem említi a honlapján.

A BM Heros Zrt. a katasztrófavédelemhez tartozik. A mentőautó-gyártás részleteiről a katasztrófavédelem szóvivőjétől sem tudtunk meg semmit: ,,A teljesítés a jövő évben várható, így a munka folyamatban van" - reagált röviden Hajdu Márton.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...