news/1466_0_200.jpg
Új, kötelező védőoltás: szeptemberre halasztva2017. július 14. (péntek) 07:10medicalonline.huLapszemle

Egyelőre nem sikerült szakmai konszenzusra jutni a kötelező védőoltások körének bővítéséről.

A jövőben - amennyiben akarnak - a háziorvosok is elláthatnak sportorvosi feladatokat - számolt be a kormány döntéséről Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mindezt azzal indokolta, hogy jelenleg mindössze 133 sportorvos kénytelen 450 ezer igazolt sportolót ellátni, így az alapellátásban is megnyitják annak lehetőségét, hogy az orvosok képzés után, önkéntes alapon bekapcsolódjanak a sportorvosi igazolások kiállításába. Elmondta azt is, a feladatokról jelenleg az Emmi egyeztet a háziorvosok érdekvédelmi szervezeteivel - idézte a tájékoztatóból a medicalonline.

A legutóbbi napokban a fővárosi intézményrendszer átalakítására vonatkozó hírek ismertetése mellett a Kormányinfón a 65 évesek továbbfoglalkoztatását firtató kérdéssel kapcsolatban Lázár János külön kiemelte, hogy a nyugdíjas orvosok továbbfoglalkoztatásáról nem tud lemondani a kormány.

A Semmelweis Egyetem fejlesztési tervéről szólva elmondta, a kormány támogatja, hogy az európai orvosképzés fellegvárává váljon az SE, ezért nyitott arra, hogy a kiemelt fejlesztések között szerepeljen a projekt.

A Kormányinfón elhangzott az is, hogy egyelőre nem sikerült szakmai konszenzusra jutni a kötelező védőoltások körének bővítéséről, így erre a kérdésre szeptemberben tér vissza a kormány.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...