news/1467_0_200.jpg
Elsőként oktatják önálló tantárgyként az obezitológiát2017. július 14. (péntek) 08:16inforádió.huLapszemleA Semmelweis Egyetemen a következő tanévtől a klinikai obezitológia bekerül a tanrendbe kötelezően választható tantárgyként.

Magyarországon elsőként indul felsőoktatásban obezitológiai képzés, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán lesz elérhető szeptembertől - mondta el az InfoRádiónak Bedros J. Róbert, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnöke, a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. Most 10 éves a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, az elnök elmondta, szakmai, tudományos társasága legyen az elhízástudománnyal foglalkozó szervezetből.

Ezt sikerült is gyorsan elérni, amit a tudományos értekezleteink, kongresszusaink igazoltak is" - mondta Bedros J. Róbert, és hozzátette, a következő lépésként szerette volna elérni, hogy a valóban obezotológusi tevékenységet végző orvosok államilag elismert vizsgát tehessenek és diplomát szerezhessenek, és ezzel akik nem végzett obezitológusok, a rendszerből kikerülhetnek.

A szakmai kollégium támogatásával és az EMMI jóváhagyásával sikerült az obezitológus licencvizsgát megcsinálni, szakvizsgára ráépített vizsgaként lehet ma valaki obezitológus, és 52-en már végeztek is - mondta az elért eredményekről a társaság elnöke. Az oktatáshoz azonban szükség volt egy tudományos tankönyvre, és elismert szakembergárdával, híres professzorok sorával írták-szerkesztették a Klinikai obezitológia tankönyvet. Ilyen átfogó tankönyv Európában még nem készült.

Most a társaság alapításának tizedik évfordulójára sikerül elérni, hogy a Semmelweis Egyetemen a következő tanévtől a klinikai obezitológia bekerül a tanrendbe kötelezően választható tantárgyként - mondta Bedros J. Róbert, és jelezte, jelenleg már a tantervet készítik elő.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...