news/1474_0_200.jpg
Időben kiszállítják a csecsemők oltóanyagát2017. július 17. (hétfő) 08:15heol.huLapszemleÁtmeneti oltóanyaghiányról számoltak be országos hírportálok. Hevesben megoldódott a probléma.

Átmeneti oltóanyaghiányról számoltak be országos hírportálok. Ezért a heol.hu portálja arról kérdezte a Heves megyei tisztifőorvost, a megyében van-e elegendő Pentaxim oltóanyag.

Az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokhoz szükséges oltóanyagokat - a területen dolgozó védőnők és háziorvosok által rendszeresen előzetesen jelentett igények alapján - biztosítja az állam, amit tulajdonképpen a Járási Népegészségügyi Osztályokhoz negyedévente szállít ki a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. - válaszolta dr. Molnár Márta, a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát vezető megyei tisztifőorvos.

A két, három, négy és tizennyolc hónapos korban esedékes DTPa+IPV+Hib védőoltáshoz alkalmazandó Pentaxim oltóanyagból az eddigiekben a július havi injekciózáshoz elegendő mennyiséget szállítottak ki országosan, így Heves megyében is. A vakcina a járási hivatalokból ezt követően folyamatosan jut ki a gyermekeket ellátó praxisok orvosaihoz - tette hozzá dr. Molnár Márta.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...