news/1587_0_200.jpg
Egyre többen csatlakoznak a munkalassításhoz2017. augusztus 9. (szerda) 09:46inforádió.huLapszemle

Már csaknem kilencszáz, állami ellátásban dolgozó fogorvos csatlakozott a szeptemberre meghirdetett háromnapos demonstrációhoz.

Már csaknem kilencszáz állami ellátásban dolgozó fogorvos csatlakozott a szeptember 4-étől meghirdetett háromnapos munkalassító demonstrációhoz. Ez azt jelenti, hogy az orvosok harmada csak sürgősségi eseteket lát majd el ebben a néhány napban. A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke szerint duplájára kell emelni a praxisok finanszírozását, mert ez így tarthatatlan - hangzott el az Inforádió reggeli hírösszeállításában.

Hermann Péter elmondta, jelenleg 750-800 ezer forint az az összeg, amiből egy praxisnak kell tudni gazdálkodni. Ebből kell kigazdálkodni a fogorvos bérét, járulékokkal, az asszisztens bérét járulékokkal, a rezsit, anyagköltséget. Nyilvánvaló, ez nem megy. Mi az előző év második felében egy majdnem egy fél-, háromnegyed éves folyamat végén végeztünk számításokat egészségügyi közgazdász segítségével, hogy mennyi az az összeg, amiből működtetni lehet egy rendelőt. És hát sajnos azt kaptuk, amire egyébként számítottunk, hogy ennél jóval magasabb ez az összeg, 1 millió 600 ezer forint, amiben működtetni, fenntartani lehet egy rendelőt.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...