news/1756_0_200.jpg
Megújul a megyei kórház informatikai rendszere2017. szeptember 9. (szombat) 07:02baon.huLapszemleÚj informatikai rendszert indítottak pénteken a kecskeméti megyei kórházban, megértést és türelmet kérnek.

Nagyon remélem, hogy a betegek nem vesznek belőle észre semmit, mint ahogy talán az sem tűnt fel senkinek, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan az új rendszer bevezetésén dolgoztunk. A megyei kórház közel 2 ezer, medikai rendszert használó munkatársának kellett képzéseken részt vennie, majd vizsgáznia.

A dolgozók gyakran munkaidőn túl maradtak bent gyakorolni vagy a szoftver testreszabásában segédkezni, hogy a mostani váltás után minden olajozottan működjön. A kapukon belül valaha megfordult 1 millió páciens 30 millió leletét az új rendszerben is meg kell tudnia találni az arra jogosultaknak - mondta dr. Horváth Zsolt, a megyei kórház orvosigazgatója annak kapcsán, hogy pénteken új informatikai rendszert indítanak el az intézményben. Nemcsak Kecskeméten, a Nyíri úti tömbben, hanem a kiskunfélegyházi és kalocsai telephelyen is (illetve Kalocsán csak részben igaz ez, hiszen a Szent Kereszt Kórházban már eddig is a most bevezetendő szoftvert használták) - olvasható a baon.hu portálján.

Mint az orvosigazgató magyarázta, az új medikai rendszer gyorsabb információcserét biztosít a részlegek között, és lehetővé teszi, hogy a hamarosan induló EESZT-n (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatói Tér) keresztül a háziorvosokon át a patikusokig mindenkit összekössön, és a páciens kezébe helyezze a felügyelet jogát.

Az informatikai rendszerek integrációja is elősegíti, hogy a különböző telephelyeken dolgozó orvosok utazás nélkül dolgozhatnak együtt. A vezetőség számára pedig részletesebb adatokat szolgáltat, és így pontosabban és hatékonyabban be lehet osztani a munkatársakat.

Egy új rendszer alkalmazása eleinte nyilvánvalóan lassabb, mint a régi megszokott programé, amit ha álmunkból felébredünk, akkor is tudjuk használni. Éppen ezért előfordulhatnak lassulások az ellátásban, bár mindenki keményen dolgozik, hogy minden a helyén legyen - jelentette ki Horváth Zsolt, aki minden pácienst, látogatót és kísérőt arra kért, legyen türelemmel és megértéssel, ha esetleg a megszokottól eltérőt tapasztal.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...