news/1761_0_200.jpg
Igenis ki lehet szállni, nem kell tönkremenni2017. szeptember 9. (szombat) 08:23Válasz.huLapszemleA kiégés olyan mentális fáradtság, amit egy szabadságolással nem lehet kipihenni.

Saját kiégésének és felépülésének tapasztalatairól vall a Heti Válasz friss számában Versegi Beáta-Mária nővér, a Nyolc Boldogság közösség tagja, keresztény antropológus. Állítja: el kell érni azt a mélypontot, ,,ami elég fájdalmas, kellemetlen vagy veszélyes ahhoz, hogy változtassunk". Igenis ki lehet szállni, nem kell tönkremenni ahhoz, hogy az ember változtasson az életén. Kiszállni pedig úgy is lehet, hogy maradunk: nem a környezetünket változtatjuk meg, hanem a szemléletünket - mondja Versegi Beáta-Mária nővér, a Lehetőségek a kiégésen innen... és túl című, az Új Ember Kiadónál napvilágot látott kötet szerzője.

A nővér maga is komoly krízisen van túl, segítőként is segítségre szorult, így talált rá az úgynevezett szupervízióra, melynek célja, hogy ,,azoknak is legyenek segítőik, akik másoknak segítenek" - írja a Heti Válaszban megjelentek nyomán a valasz.hu portálja.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...