news/1767_0_200.jpg
Hétfőn országos road-show-ra indulnak az ÁEEK szakértői2017. szeptember 11. (hétfő) 07:26medicalonline.huLapszemleHa minden a helyén, akkor is jöhetnek a kezdeti nehézségek, hiszen egy hat éves fejlesztés indul útjára novemberben.

Novembertől kötelező minden ellátási eseményről adatot szolgáltatni az Elekronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térnek (EESZT), addig azonban számos teendőjük van még az intézményeknek, az orvosoknak és az informatikusoknak. Nem véletlen, hogy hétfőn országos road-show-ra indulnak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szakértői - írta a medicalonline.hu.

A rendszerhez 2017. november elsejével kötelezően csatlakoznak a közfinanszírozott intézmények vagy adatszolgáltatásra kötelezettek (alapellátás, járó- és fekvőbeteg ellátás, gyógyszertárak); a magánszolgáltatóknak és az Országos Mentőszolgálatnak ezt egy évvel később kell megtenniük. De nemcsak a csatlakozás kötelező, hanem a kötelező adatszolgáltatás megkezdése is a központi eseménykatalógusba és az egészségügyi dokumentumok nyilvántartásába (EHR). Novembertől el kell tudni látni azokat, akik e-beutalóval érkeznek, s lehetőséget kell biztosítani az e-receptek kiváltására.

Intézményi adminisztrátort kell kijelölni, a dolgozók jogosultságait beállítani, beszerezni az intézményi tanúsítványokat - amennyiben szükségesek, ezt a rendszerszállítókkal együttműködve kell/lehet megtenni. Az EESZT felhasználóit képezni kell: egyrészt az ÁEEK rendszerében egy egyszerűen teljesíthető vizsgát kell tenni, másrészt a helyi rendszerek módosulásáról helyben is oktatni kell a dolgozókat. Ha minden a helyén, akkor is jönnek-jöhetnek a kezdeti nehézségek, hiszen egy hat éves fejlesztés indul útjára novemberben. A teljes cikk

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...