news/1780_0_200.jpg
Hatmilliárdért vásárolnak négyféle oltóanyagot2017. szeptember 13. (szerda) 12:27vg.huLapszemleA GSK és a Hungaropharma került ki győztesen az oltóanyag közbeszerzésére kiírt pályázaton.

Közel hatmilliárd forint értékben, négyféle oltóanyag közbeszerzésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma - derül ki az uniós közbeszerzési pályázati portál, a Tenders Electronic Daily adataiból. A diftéria-szamárköhögés-tetanusz, kanyaró-mumpsz-rubeola, a kombinált kanyaró, rubeola és mumpsz és a hepatitis B-vakcinák beszerzésének összértéke 5,9 milliárd forint, az oltóanyagok beszerzése három évre szól - olvasható a vg.hu portálon.

A kombinált diftéria, tetanusz és szamárköhögés elleni vakcinából a nyertes ajánlattevőnek 220 ezer adagot kell legyártania serdülők és felnőttek emlékeztető oltására. A diftéria-tetanusz és szamárköhögés hatéveseknek szóló emlékeztető oltásához 195 ezer vakcina szükséges. A hepatitis B-vakcinából 400 ezer adagra írták ki a pályázatot, ez a mennyiség három évre elég a serdülők iskolai kampányoltásához. Kombinált kanyaró, rubeola és mumpsz élővírus-vakcinából 504 ezer oltóanyag gyártását tartalmazza a pályázat.

Két nagy gyógyszergyártó, a Glaxo-SmithKline Kft. (GSK) és a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. került ki nyertes ajánlattevőként a három évre szóló vakcina-közbeszerzési pályázaton. A GSK 1,4 milliárd forintért fogja a kombinált diftéria-tetanusz-szamárköhögés oltóanyagokat gyártani a serdülők és felnőttek emlékeztető oltásához, a serdülőknek készülő hepatitis B-oltóanyagot 2,1 milliárd forintért. A kombinált kanyaró, rubeola és mumpsz élővírus-vakcinákért a GSK 1,071 milliárd forintot kér. A kombinált diftéria, tetanusz és szamárköhögés emlékeztető oltás gyártását hatévesek számára a Hungaropharma nyerte, 1,3 milliárd forintos összértékben. Ennek az oltóanyagnak a gyártására egyébként csak ők tettek árajánlatot.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...