news/1970_0_200.jpg
Etikai megrovásból magyar csúcstartó lehet a nőgyógyász2017. október 11. (szerda) 15:3424.huLapszemle

A másodfokú testület jogerős megrovással sújtotta Vereczkey Attilát, mert megsértette az etikai kódex az egészségügyi hirdetésekre vonatkozó szabályait.

Újabb etikai vizsgálatban marasztalta el a Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága a Versys Clinics botrányhalmozó vezetőjét – értesült a 24.hu. A másodfokú testület jogerős megrovással sújtotta Vereczkey Attilát, mert megsértette az „etikai kódex gyakorlatilag minden szabályát”, amely az egészségügyi hirdetésekre vonatkozik. A lap birtokába került határozat szerint Vereczkey meddőségi klinikája honlapján olyan öninterjúval reklámozza magát, amelyben úgy dicséri saját teljesítményét, hogy közben gyenge minőségű szolgáltatásokkal vádolja a hasonló területen működő orvosokat. A panaszt két másik meddőségi klinika nyújtotta be.

Bár nincs ilyen hivatalos kimutatás, de Vereczkey Attila ezzel a megrovással a hazai orvostársadalom etikai ügyekben legtöbbször elmarasztalt csoportjába került. A Versys igazgatója legalább három esetben állt a kamarai testület előtt.

Legutóbb idén tavasszal. Akkor a Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Centrumának korábbi főorvosaként végzett tevékenységét vizsgálták, miután a polgári bíróság is megállapította, hogy 2003 és 2005 között összesen 88 nőt károsított meg. 

A Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága 2004-ben és 2006-ban is elmarasztalta Vereczkeyt.

Az orvosok szakmai működését nem befolyásolja, hogy hány etikai vagy bírósági elmarasztalást gyűjtenek be. A 24.hu által megkérdezett szakjogász szerint lehet, hogy az elmarasztalás miatt egy-egy adott orvos szakmai megítélése „nem lesz tökéletes”, de amíg olyan ítélet vagy etikai határozat nem születik, amely kifejezetten eltiltja az orvost a foglalkozása gyakorlásától, tovább praktizálhat.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...