news/2188_0_200.jpg
Nem lehet majd sumákolniuk a betegeknek?2017. november 10. (péntek) 08:35Napi.huLapszemleA terápiakövetés nagyon gyenge a páciensek részéről, derül ki a WHO adataiból.

A WHO szerint a krónikus betegségben szenvedő betegeknek a fele nem tartja be orvosa utasításait, pedig ha rá lehetne őket venni a kezelési terük folytatására, egyes becslések szerint csupán az USA-ban évente mintegy 290 milliárd dollárt lehetne spórolni. A Vodafone egy felmérése szerint ezen segíthetne az IoT technológia - írja a napi.hu portálja.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a krónikus betegségekben - magas vérnyomás, daganatos betegség vagy HIV-fertőzés - szenvedők körében a terápiakövetés csupán 50 százalékos, ami azt jelenti, hogy a páciensek fele nem tartja be orvosa utasításait.

A Vodafone a legújabb tanulmánya szerint - amit a belgiumi Liége-i Egyetem közegészségügyi professzora, Bernard Vrijens támogatásával készített - az IoT (dolgok internete) technológiára épülő megoldások segíteni fognak az embereknek az orvosi kezelési tervük pontosabb betartásában.

Az egészségügyi dolgozók jelenleg négy létfontosságú funkciót figyelnek: a testhőmérsékletet, a pulzust, a légzésszámot és a vérnyomást - mondta Bernard Vrijens, aki szerint az IoT technológia segítségével hamarosan egy ötödik tényező, a terápiakövetés is pontosan mérhetővé válik.

A tanulmány szerint az okos eszközökkel, az internet és a felhő által biztosított lehetőségekkel az IoT hatékonyabb egészségügyi ellátást eredményezhet. A betegek kezelésére vonatkozó, személyre szabott információk megadásával ugyanis arra ösztönözheti a betegeket, hogy pontosabban kövessék orvosi kezelési tervüket.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

További hírek...