news/2326_0_200.jpg
Ők lettek idén a kamara díjazottai2017. december 2. (szombat) 12:48mok.huMOK-hírek

A MOK idén alapított "Közösségért" Díját első alkalommal tízen vehették át.

Kitüntetések átadásával elkezdődött szombaton a Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttközgyűlése (OKGY), amelyet 10 óra után 209 megjelent küldöttel hivatalosan is határozatképessé nyilvánított Éger István elnök.

 

 

A Magyar Orvosi Kamara 1999-ben alapított "Hippokratész Emlékérem" a kamara munkájában kimagasló érdemeket szerzett kamarai tagok kitüntetésére. Ma öten vehették át:
Dr. Losonci István,
Dr. Nemes József,
Dr. Podmaniczky Erzsébet,
Dr. Rózsa György

s bár külföldi távolléte miatt nem volt jelen dr. Géher Pál professzor.

Átadták a Sommum Bonum (A legfőbb jó) Dííjat is, amely olyan orvost illet, aki "különösen szívhez szóló, önzetlen orvosi tettéről, gyógyításáról vált híressé környezetében, vagy az országban. A szakmai kiemelkedés mellett szempont az érzékeny humanizmus, a szolidáris odaadás, az a meleg emberi fény, ami az orvosi tudás mellett szívet-lelket is gyógyít". Idén ezt a díjat dr. Bartyik Katalin vehette át.

Idén alapította a kamara "A Közösségért" díjat, amelyet azok kaphatnak, akik valamilyen cselekedetükkel, személyes bátorsággal kiálltak az egészségügy jobbítása érdekében, vagy - akár egzisztenciájukat is kockáztatva - felhívták a szűkebb, vagy szélesebb nyilvánosság figyelmét azokra a hibákra, amelyek a gyógyítást akadályozzák vagy rontják annak hatékonyságát. A díj azokat illeti, akik osszabb időn át aktívan segítették a Magyar Orvosi Kamara hatékonyabb működését, akár kamarai munkájukkal, akár a kamarán kívülről, vagy egyszeri, de jelentős segítséget nyújtottak ebben.

A "Közösségért" Díjat első alkalommal 10-en vehették át:
Dr. Bálint andrás
Dr. Fáy Kálmán
Dr. Jeremiás Attila
Dr. Krutsay Miklós
Dr. Nagy Ákos
Dr. Oroszi Sándor
Dr. Pohárnok László
Dr. Verzás Zsófia
Jankó András

és Dr. Szepesi András, a Weborvos szerkesztőbizottságának elnöke, az Orvosok Lapjának főszerkesztője.

Hagyományosan kiosztották az egészségügyet érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére a MOK Média díjait is, amelyet azok kaphatnak, akik az egészségügyi újságírást, illetve ismeretterjesztést színvonalasan, értékteremtő módon, az orvoslást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően művelik.

A két díjazott:
Bednárik Mónika
Dr. Horváth Tamás

A díjátadó után zárt ajtók mögött folytatódik a küldöttközgyűlés, amelynek tervezett napirendjén az elnöki beszámoló, az Országos Felügyelőbizottság beszámolója, az Országos Hivatalvezető pénzügyi beszámolója, majd Alapszabály módosítás és egyebek szerepelnek, így a tagdíjemelésről szóló javaslat is.

Bár a többség megszavazta, nem lesz tagdíjemelés a MOK-ban

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...