news/2328_0_200.jpg
Újabb helyettes államtitkár Balog tárcájánál2017. december 4. (hétfő) 07:02nepszava.huLapszemleGajdácsi József lett a felelős a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelő hivatalának működtetéséért és gazdálkodásáért.

A Népszava információi szerint Gajdácsi Józsefet az egykori Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) minisztériumhoz került feladatainak irányításával bízták meg, így elvben ő a felelős a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelő (NEAK) hivatalának működtetéséért és gazdálkodásáért. A Közlönyben megjelent megbízás érdekessége, hogy a kinevezésről szóló határozatot a miniszerelnök december elsején írta alá, de az új helyettes államtitkár megbízatása már november 15-étől érvényes.

Gajdácsi József számára nem ismeretlen terület az E-Alap irányítása, hiszen korábban 2010-2015-ig az OEP főigazgató-helyettese volt. A hivatalos indoklás szerint onnan azért távozott, mert akkor a tudományos életbe szeretett volna továbblépni.

Gajdácsi József azóta sem lépett tudományos pályára, az OEP-ből való távozása után a Bajcsy Zsilinszky Kórház egyik orvosi vezetői posztját töltötte be néhány hónapig, majd onnan az Állami Egészségügyi Ellátó Központ stratégiai főigazgató-helyettese lett. E pozícióból érkezik most a humántárca helyettes államtitkári székébe - írta a lap.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...