MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Kórházigazgatóknak indított vezetőképzést az ÁSZ

2019-11-14 12:45:08 FORRÁS: Állami Számvevőszék

Szerző: Weborvos Automata

Ágazati hírek

Az ÁSZ ma indult öthetes vezetőképzésén mintegy 20 központi költségvetési intézményként működő kórház elsőszámú vezetője vesz részt.

A törvényi előírásoknak való megfelelés a gazdálkodásban éppen olyan lényeges, mint a szakmai protokollok betartása a gyógyításban, ezért fontos, hogy a kórházak betartsák a gazdálkodásukra vonatkozó törvényi előírásokat" – hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke, az ÁSZ által az elmúlt években ellenőrzött kórházak főigazgatóinak szervezett vezetőképzés nyitószemináriumán, az ÁSZ budapesti székházában. Domokos László hozzátette: az ÁSZ is érzékeli a finanszírozási és strukturális problémákat. Mint mondta: Az egészségügy finanszírozási rendszere a jelenlegi formájában nem fenntartható. Domokos László: Jól vezetett kórházakra van szükség

Szigeti Szabolcs, az EMMI helyettes államtitkára a konferencián kiemelte: Olyan finanszírozási rendszerre van szükség, ami ösztönzi a struktúraváltást az egészségügyben. Hozzátette: A változás legfontosabb feltétele az együttműködés. Szigeti Szabolcs szerint szükség van a krónikus ellátás kapacitásainak felülvizsgálatára és szükséglet alapú átstrukturálására, illetve egyes ellátási szegmensek célzott átszervezésére és finanszírozásának revíziójára, például a traumatológia, érsebészeti ellátás, de más ellátási területeken is. A strukturális változásokat ösztönző rendszerre van szükség

A kórházi vezetőknek indított etikus vezetőképzés budapesti nyitószemináriumán előadást tartottak még Dr. Németh Erzsébet és Dr. Nagy Imre, az ÁSZ felügyeleti vezetői.

Németh Erzsébet: Integritás felmérés és egészségügy

Dr. Nagy Imre: Fontos a stabil belső kontrollrendszer

Az ÁSZ ma indult öthetes vezetőképzésén mintegy 20 központi költségvetési intézményként működő kórház elsőszámú vezetője vesz részt.

Megtekintések száma: 63

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK