30

ennyi napja van még  az OKFÖ-nek és az új jogviszonytörvény által érintett munkáltatóknak, hogy - a munkavállalók képviseleteit, MOK-ot és szakszervezeteket bevonva - tisztázzák a leendő munkavállalók szerződéseinek részleteit, majd az életbelépés előtt a törvény által előírt 30 nappal a szerződéstervezeteket elküldjék  az érintett egészségügyi dolgozóknak. A munkavállalók csak így tudnak tájékozott és felelős döntést hozni a saját jövőjükről, és ezáltal a társadalom jövőbeli egészségügyi ellátásáról.
Részletek a Realitásban

Több új intézkedéssel is segítik a diabéteszes gyermekeket

2019-11-14 00:00:00 FORRÁS: MTI

Szerző: Weborvos Automata

Ágazati hírek

Többek között az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyerekek szülei is jogosultak lehetnek a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD).

Több új intézkedéssel is segíti a kormány az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeket és az őket gondozó szüleiket - jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.  A diabétesz világnapján tartott sajtótájékoztatón közölte, az intézkedések között szerepel, hogy az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyerekek szülei is indokolt esetben jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD), valamint több - az ellátáshoz szükséges - segédeszköz és a hozzájuk tartozó kiegészítők társadalombiztosítási támogatása is kedvezően változik.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy Magyarországon 730 ezren cukorbetegek, azonban 500 ezerre teszik azok számát, akik még nincsenek tisztában betegségükkel. Hangsúlyozta, fontos a betegség megelőzése és korai felismerése, hiszen a kezeletlen cukorbetegségnek számos súlyos szövődménye lehet.

Vezetőképünkön Novák Katalin és Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodavezetője (j) kezet fog a diabétesz világnapján az Erzsébetligeti Színház előtt, egy vizsgálóbusznál tartott sajtótájékoztatón 2019. november 14-én. Mellettük Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár (b) és Andréka Péter, az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe főigazgatója.

MTI/Balogh Zoltán

Megtekintések száma: 116
ESEMÉNYEK