MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

2020/13. hét

2020-03-29 22:54:00 FORRÁS:

Szerző: Máté-Horváth Nóra

Hírek - Heti beszámolók

Hétfőn levelet írtunk az államtitkárnak az alapellátó kollégáktól beérkező sürgős észrevételek ügyében (háziorvosok elérhetőségének publikálása helyett szolgálati mobil, védőeszközök biztosítása az alapellátásban, helyszíni halottvizsgálat eljárásrendje, házi betegápolást igénylő páciensek ellátása).

 

A hét elején önkéntes grafikusaink segítségével különböző témájú posztereket bocsátottunk a nyilvánosság rendelkezésére. Kollégáinknak posztereket rajzoltattunk a védőeszközökről, azok helyes fel- és levételéről illetve a minimumfeltételekrőlkismamáknak a koronavírusjárvány idején felmerülő, őket érintő kérdésekről, valamint a lakosságnak arról, hogy mennyire fontosnak tartjuk a maszkviselést.

 

Szerdán a Jobbulást! Alapítvány megkereséséhez támogatásunkat adtuk: ők az az alapítvány, aki honlapján a koronavírus-járvány idején érkező, az egészségügyi dolgozók részére érkező felajánlásokat és igényeket igyekszik összehozni.

 

Dr. Svéd Tamás titkárunk életre hívta a Tudástár projektet, mellyel kollégáinkat hivatott segíteni abban, hogy a koronavírus-járvány kapcsán ránk zúduló információdömpingben megszűri és publikálja a leghitelesebb szakmai információkat.

 

Dr. Lénárd Rita alelnökünk közreműködésével együttműködés alakult egy jogász csapattal, akik segítenek megválaszolni azokat a konkrét jogi kérdéseket, amelyeket tagjaink tesznek fel. Hamarosan jelentkezünk a kérdésekkel és megoldásokkal a kamara kommunikációs felületein.

 

A MOK az átvilágítás eredményeként eladta a MOK Komplex Kft-ben lévő tulajdonrészét az addigi kisebbségi tulajdonosnak. Az adásvételi szerződésben kikötöttük, hogy a MOK Komplex Kft. továbbra is intézi a MOK biztosítottak ügyeit. Így a biztosított tagok ügyeinek ellátása zavartalan. Ennek részleteiről hamarosan minden tag értesül.

 

Szombaton dr. Kincses Gyula elnök egy őszinte és tartalmas interjút adott a 444.hu-nak az egészségügy jelenlegi helyzetéről, a járvány vihara előtti csendről és a feszült készülődésről.

 

További sajtómegjelenés keretén belül dr. Lénárd Rita alelnök nyilatkozott a HVG nyomtatott lapjában, a Kórház a vírus szélén c. cikkben.

Megtekintések száma: 805

Koronavírus információk

Orvosok Lapja

E-ügyintézés

Hírek

Közérdekű Adatok

Transzparencia

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

Tagsági jogosultság ellenőrző

ESEMÉNYEK