30

ennyi napja van még  az OKFÖ-nek és az új jogviszonytörvény által érintett munkáltatóknak, hogy - a munkavállalók képviseleteit, MOK-ot és szakszervezeteket bevonva - tisztázzák a leendő munkavállalók szerződéseinek részleteit, majd az életbelépés előtt a törvény által előírt 30 nappal a szerződéstervezeteket elküldjék  az érintett egészségügyi dolgozóknak. A munkavállalók csak így tudnak tájékozott és felelős döntést hozni a saját jövőjükről, és ezáltal a társadalom jövőbeli egészségügyi ellátásáról.
Részletek a Realitásban

2020/27. hét

2020-07-06 09:17:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Június  30-án a Semmelweis Egyetem által szervezett ünnepségen Merkely Béla rektor és Kincses Gyula koszorút helyezett el Semmelweis Ignácnak a Rókus kórház előtti bejáratánál lévő szobrának talapzatára.

Július 1-én Kincses Gyula munkareggelin vett részt Franciaország magyarországi nagykövetének meghívására. A megbeszélésen elsősorban a járványügyi helyzet áttekintése volt a fő téma, de a nagykövet asszony kifejezetten érdeklődött a MOK szerepe, társadalmi súlya iránt.  

Július 2.-án online TESZT ülés volt, melynek két kiemelt témája a Kincses Gyula vezetésével dolgozó Bér és Hálapénz munkacsoport tevékenysége és az önként vállalt többletmunka felmondás aktuális kérdései voltak.

A héten dr. Lénárd Rita alelnök az InfoRádiónak, dr. Álmos Péter alelnök az RTL Híradónak, dr. Svéd Tamás titkár a Népszavának, dr. Nagy Marcell titkár pedig a HVG-nek nyilatkozott.

Megtekintések száma: 677
ESEMÉNYEK