2020/32. hét

2020-08-10 20:15:00 FORRÁS: MOK Elnökség

Szerző: -

Hírek - Heti beszámolók

Augusztus 5-én elnökségi ülést tartottunk. Az ülésen megvitattuk az ÖVT felmondások egyes szervezési kérdéseit, elkészült javaslatunk a kamarai törvény kisebb, technikai jellegű módosítására. Beszéltünk az egységes kamarai kiállás szükségességéről a vírusszkeptikus és a valós veszélyt relativizáló, az egységes védekezést akadályozó hangokkal szemben. Érintettük a magánegészségügyi szolgáltatók EESZT csatlakozása kapcsán az újonnan csatlakozó pszichoterápiás és pszichológiai egészségügyi ellátások kérdését, ebben az érintett szakterületeket tömörítő DTESZ véleményét is kérjük. Terítékre került a MOK Akadémia sorsa is, sajnos a járványhelyzet miatt számos oktatási nap elmaradt, és előreláthatólag a második féléves programot is csak abban az esetben tudjuk megtartani, ha az online formában megszervezhető lesz. Az ehhez szükséges szervezési feladatokat megkezdtük, de ennek sikere alapvetően azon múlik, hogy az akkreditáló egyetem fenn tudja-e tartani a tanfolyam akkreditációját a megváltozott feltételek esetén is.

Sikeresen lezajlott az augusztusi Orvosok Lapja lapzártája, újságunk vezércikként ismét a többletmunka-felmondással foglalkozik majd, örömmel ajánljuk tagjaink figyelmébe.

A héten dr. Kincses Gyula elnök a Mandínernek és a Hivatásunknak, dr. Nagy Ákos alelnök az ATV-nek és a Klubrádiónak, dr. Kárász Anikó főtitkár az ATV-nek nyilatkozott.

Megtekintések száma: 856
ESEMÉNYEK