30

nap a törvény hatályba lépéséig.
A rendeletek kidolgozásába a kamarát még nem vonta be a kormány. 

2020/39. hét

2020-09-28 08:33:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Kedden jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök írása a Magyar Nemzetben az egészségügyről és az egészségügyi bérekről, melyre reakciónk honlapunkon olvasható.

Kinevezésre kerültek az Egészségügyi Szakmai Kollégium új vezetői és tagjai. 

A héten szerdán elnökségi ülést tartottunk. Az ülésen részt vett dr. Takács Péter, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója. Megbeszélésünk célja a vezetői és orvos érdekek összehangolása volt. Döntöttünk ingatlan kérdésekben, pályázatokban. A két kiemelt téma az ÖVT felmondásokkal kapcsolatos stratégiai kérdések megvitatása, valamint a jövő heti TESZT ülés előkészítése voltak.

Csütörtökön - tavaszi kérésünket megismételve és megerősítve - kértük Kásler Miklós EMMI minisztert, hogy az egészségügyi ellátásban résztvevő egészségügyi intézmények dolgozói részére COVID-19 megbetegedés, illetve ennek gyanúja miatt elrendelt karantén esetén a 100%-os táppénz jogosultság ügyében intézkedjen.

Pintér Sándor belügyminiszter múlt heti kérésének megfelelően kialakítottuk  elgondolásunkat a hálapénz büntethetőségével kapcsolatban, melyet pénteken küldtünk meg részére.

Ugyancsak pénteken küldtük meg Kásler Miklós EMMI miniszter részére javaslatunkat, hogy  a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézményekben az ellátásbiztonság növelése és a szükséges vezénylések számának csökkentése érdekében a halasztható ellátások nyújtását függessze fel. 

A héten dr. Kincses Gyula elnök az ATV-nek, dr. Álmos Péter alelnök a HVG-nek, dr. Svéd Tamás titkár az Európa Rádiónak és a Klubrádiónak, dr. Nagy Marcell titkár a Világgazdaságnak, dr. Hegedűs Zsolt, az Etikai Kollégium elnöke a Népszavának nyilatkozott, az Elnökség pedig válaszolt a Magyar Hang kérdéseire.

Megtekintések száma: 591
ESEMÉNYEK