2020/40. hét

2020-10-07 21:51:00 FORRÁS:

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Szerdán összeült a Területi Szervezetek Tanácsa, az ülésen döntés született az ÖVT felmondás kampány miatti költségvetési átcsoportosításokról, a Hippokratész-díj adományozásának szabályzatáról. A Diplomás TESZ tagjaból megalakult a Természettudós Csoport, valamint döntés született ingatlanok vásárlásról azon területi szervezetek számára, amelyek nem rendelkeznek saját irodával. A részletes jegyzőkönyvet, határozatokat elkészülte után a transzparencia oldalunkon közzétesszük. 

 

A hét legnagyobb várakozással kísért híre Orbán Viktor szerdai bejelentése volt, melyben előrevetítette, hogy a kormány előtt van egy jelentős orvosi béremelés lehetősége. Csütörtökön értesültünk róla, hogy befogadták a bértáblára vonatkozó javaslatunkat, ám e tekintetben a szombati nap hozta számunkra az átütő sikert: Orbán Viktor találkozott Kincses Gyula elnökünkkel, valamint Lénárd Rita és Álmos Péter alelnökeinkkel, és e találkozón ígéretet kaptunk egy jelentős béremelésre, valamint a hálapénz kivezetését szolgáló jogi környezet megteremtésére. A pontos részleteket a következő hét elejére ígérte a kormányfő.


Beszámolónk írásának pillanatában már napvilágot látott a tervezett törvény, mely azonnali reakciót és további szoros követést tett indokolttá - ez részben oka is a szokásos heti összefoglalónk késlekedésének. A történéseket most különösen nagy figyelemmel követjük, a tagságunk részben honlapunkon, részben tagsági fórumunkon tud a legfrissebb fejleményekről és reakcóinkról olvasni.

Megtekintések száma: 665
ESEMÉNYEK