2020/41. hét

2020-10-12 09:19:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

A Magyar Orvosi Kamara a miniszterelnökkel folytatott másfél órás megbeszélés során a bérről és a hálapénzt kivezetésről kötött szóbeli megállapodást október 3-án. Minden, ami ezen túl jelent meg a törvényben, a Kormány önálló munkája, melyről tudomásunk nem volt, e tekintetben az október 5. hétfői törvényjavaslat számunkra is váratlan fordulat volt. Hétfőn sajnos mindössze néhány óránk volt véleményezni a törvénytervezetet.

Kedd óta teljes figyelmünket a tagsági vélemények gyűjtésére, csoportosítására, jogászainkkal való feldolgozására fordítjuk, mely vélemények gyűjtésének fontos színtere a Magyar Orvosi Kamara tagsági fóruma.

Levélben kértük kedden Pintér és Kásler miniszter urakat a jogállást szabályozó törvény kapcsán felmerülő számtalan aggályos kérdés rendezésére, valamint arra, hogy szánjanak időt a revízióra és a valós szakmai egyeztetésre. A levél pontos szövege szintén a tagsági fórumon olvasható. Kincses Gyula elnök jövő kedden, azaz október 13-án személyesen egyeztet Pintér Sándor belügyminiszterrel. 

Pénteken egyeztettünk a Magyar Orvosok Szakszervezetével a két szervezet további lépéseinek összehangolásáról, amik azt célozzák, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyt szabályozó törvény az orvostársadalom számára elfogadható tartalmat nyerjen. Megállapodtunk, hogy október 12. hétfő estig a két szervezet által begyűjtött információk alapján összeállítjuk azokat a törvénymódosítást igénylő pontokat, amikben nincs kompromisszum. Kincses Gyula elnökünk így tud kellő felkészültséggel érkezni a keddi találkozóra a belügyminiszterhez. 

A héten dr. Kincses Gyula elnök az ATV-nek, a Klubrádiónak, az Inforádiónak, a Mandínernek, a Magyar Hírlapnak, a Magyar Nemzetnek és a SZEMlélek Magazinnak, dr. Lénárd Rita alelnök a JELEN Hetilapnak, a HírTV-nek, az M5-nek és a HVG-nek, dr. Álmos Péter alelnök az ATV-nek, a Szegedi Városi TV-nek, a BeHír-nek, a LePais-nak, a Hit Rádiónak, a telex.hu-nak és a HírTV-nek, dr. Nagy Marcell titkár index.hu-nak és a Jazzy Rádiónak, dr. Svéd Tamás titkár a 168 órának és a Népszavának, dr. Hegedűs Zsolt, az Etikai Kollégium elnöke az M5-nek, dr. Martin Dénes, az Etikai Kollégium alelnöke az ATV-nek és a Blikknek adott interjút, valamint az Elnökség nyilatkozott a Reutersnek.

Megtekintések száma: 963
ESEMÉNYEK