2020/46. hét

2020-11-16 15:01:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

A héten levelet írtunk Hollik Istvánnak, miután az ATV Csatt műsorában arra hivatkozott, a kormány folyamatosan egyeztet velünk a 2020. évi C törvény (köznapi nevén jogviszony törvény) feltételeinek módosításáról. Ez ugyanis - sajnálatos módon - továbbra sincs így, a döntéshozók részéről továbbra sem történt irányunkban megkeresés. Válaszlevelében Hollik István megköszönte, hogy felhívtuk figyelmét a pontatlan fogalmazásra, és biztosított afelől, hogy a “jogszabály csak a magyar Orvosi Kamarával [...] való tárgyalás és megegyezés után kerül elfogadásra”. 
Aggódva követjük a tagjainktól beérkező információkat a koronavírus-elleni küzdelem hadszíntereiről. Múlt héten debütált Realitás projektünk keretén belül új összefoglalót töltöttünk fel az intenzív osztályok helyzetét illetően, mely rövid idő alatt 75 ezres olvasottságra tett szert. 

Mély sajnálattal aktiváltuk honlapunk új menüpontját, mely a koronavírus-elleni küzdelem egészségügyi áldozataira emlékezik, tisztelegve a kollégák előtt, akik életüket adták a magyar emberek egészségéért. 

A héten online elnökségi ülést tartottunk, melynek fő témái a 2020. évi C. törvénnyel kapcsolatos teendők, a Területi Szervezetek Tanácsa ülésének előkészítése és az Országos Küldöttközgyűlés előkészítése voltak.

A héten dr Kincses Gyula elnök a HetiTV-nek, dr. Lénárd Rita alelnök a HVG-nek, dr. Álmos Péter a VálaszOnline-nak, dr. Nagy Marcell titkár az Európa Rádiónak, dr. Hegedűs Zsolt, az Etikai Kollégium elnöke pedig az RTL-nek nyilatkozott. Dr. Lénárd Rita alelnök részt vett a Transparency International Magyarország Speak up for Women! című, a korrupció és a társadalmi nemek kapcsolatát feltáró program záróeseményén.
Megtekintések száma: 3702
ESEMÉNYEK