MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

2020/7. hét

2020-02-16 21:11:00 FORRÁS: Dr. Kincses Gyula

Szerző: Máté-Horváth Nóra

Hírek - Heti beszámolók

 

Február 10-én Kincses Gyula a Mária Rádió vezetésével tárgyalt a lehetséges együttműködésekről. Felmerült az orvosi társadalom ismertségének javítása céljából a jelentős szakmai – közéleti életutat magukénak tudó kollégákról szóló portrésorozat készítése, illetve tematikus szakmai megbeszéléséhez kapcsolt túrák szervezése is.

Február 11-én az Egészségügyi Menedzserképző Központban járt Kincses Gyula elnök, Nagy Ákos alelnök és Svéd Tamás titkár. A vita és a beszélgetés középpontjában a hálapénz kivezethetősége állt.

Szintén február 11-én Kincses Gyula találkozott Müller Cecília országos tisztifőorvossal. A megbeszélésen az elnök a magánszolgáltatók szektorsemleges szakmai felügyeletét szorgalmazta, és felajánlotta az együttműködést a minimumfeltételek korszerűsítésében.

Utána Szombathelyen a MOK Vas Megyei Területi Szervezetének elnökségével találkozott, ahol a helyi székházgondok mellett szintén a hálapénz kivezethetőségéről, valamint a MOK stratégiájáról beszélgettek.

Február 11-én az elnök a MOTESZ elnökség ülésén járt. Elmondta, hogy miután a MOK alapcélja a szakmai köztestület jelleg erősítése, ezért kiemelten fontosnak tartja a szakmai társaságokkal való jó és aktív kapcsolatot.

Szintén a héten a MOSZ vezetése es Meglécz Katalin titkárunk találkozott a LIGA szakszervezetek elnökével. A megbeszélésen áttekintették a MOSZ megújulásának lehetőségeit, valamint az eddig megtett intézkedéseket és a szakszervezeti szövetség támogatásának lehetőségeit.

Lezárult a MOK Lapkiadó Kft által kiírt pályázatok értékelése, a pályázók kiértesítése jelenleg is folyik. Az Orvosok Lapjának és a mok.hu honlapnak, valamint a közösségi média felületünknek teljesen új szerkesztőcsapatot választottunk a beérkező mintegy ötven pályázat kiértékelése és megvitatása után. Mindezt azzal a céllal tettük, hogy egyrészt fejlődhessen, másrészt a korábbiakhoz képest jelentősen költséghatékonyabbá is válhasson a kommunikációnk.

 

Megtekintések száma: 1166

Koronavírus információk

Orvosok Lapja

E-ügyintézés

Hírek

Közérdekű Adatok

Transzparencia

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

Tagsági jogosultság ellenőrző

ESEMÉNYEK