2021/10. hét

2021-03-18 12:53:00 FORRÁS:

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti…

A praxisközösségekkel kapcsolatos aggályainkat egy bő hónapja megírtuk az OKFŐ-nek, melyre dr. Takács Péter 2021.03.11-én válaszolt. Sikerült egy konstruktív együttműködést kialakítani az OKFŐ hivatalával, nyitottak a problémák őszinte feltárására és a megoldások keresésére. A legfontosabb megállapítás itt olvashatóak. Jogászaink segítségével próbáltunk sablon adni a háziorvosoknak a praxisközösségi megállapodásokhoz, ezeket a honlapunkon szintén közzétettük

A COVID járvány harmadik hulláma rettentően megvisel minden orvost, ápolót és civilt. Felháborítónak tartjuk az oltásellenes hozzáállás terjesztését, és végképp elfogadhatatlan, ha ezt kollégák teszik, ezért közleményt adtunk ki annak érdekében, hogy az ilyen jellegű tevékenységnek gátat szabjunk. 

Ugyanitt rövid közleményben kértünk mindenkit, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a járvány visszaszorításáért, mivel a járványt csak közös társadalmi erőfeszítések révén állíthatjuk meg.   

Bár a járvány miatt idén más volt a március 15., nagyjaink kitüntetése nem maradt el. Szívből gratulálunk azoknak a kollégáknak, akik állami elismerésben részesültek! 

Az elsődleges prioritás most a járvány kezelésében is az orvosok érdekeinek védelme, valamint a jogviszonyváltás során is számos probléma megoldásra vár. Ugyanakkor nem felejtettük választási ígéreteinket, és az Országos Hivatal munkatársaival elkezdtünk dolgozni a tagnyilvántartás fejlesztésén. Ez lesz az első lépcsője, stabil alapja az e-kamara megvalósításának. 

Megtekintések száma: 932
ESEMÉNYEK