2021/28. hét

2021-07-21 12:57:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

július 12.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat tovább folytatja a megbízhatósági vizsgálatokat, melynek során pozitív példákról is beszámolhatunk.

A várólisták ledolgozásával kapcsolatos elgondolással kerestük meg Kásler Miklós EMMI minisztert, javaslatunk a teljesítmény finanszírozás bevezetésének, a betegirányításnak szükségességét hangsúlyozta.

július 13.

Honlapunkon a Realitás projekt keretében Svéd Tamás titkár cikke jelent meg az Inter-COVID szindrómáról, melyben a jövőbeli terveinket, az általunk szükségesnek látott lépéseket vázolja fel.

Megkereséssel fordultunk a társkamarákhoz abban a kérsében, hogyan hozzák nyilvánosságra etikai ügyeiket a transzparencia érdekében.

július 14.

A Független Egészségügyi Szakszervezet felkérésére jogászok összeállítottak egy részletes kiadványt az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.A hasznos kiadványt itt lehet megismerni.


július 16.

Állásfoglalást adtunk ki az egészségügyi dolgozók kötelező Covid elleni védőoltásával kapcsolatban.


A Budapest Park 3 koncerten teszi lehetővé az egészségügyi dolgozók ingyenes részvételét. 07.22. csütörtök: Magna Cum Laude, vendég: Zanzibar, 07.24. szombat: Punnany Massif, 07.29. csütörtök: Ganxsta Zolee és a Kartel.

A héten Kincses Gyula elnök az RTL Klub Reggeli című műsorában, valamint az M1 Híradóban beszélt az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról, Nagy Marcell titkár a 444.hu részére, Hegedűs Zsolt az Etikai Kollégium elnöke a Pátra Rádiónak nyilatkozott.

 

Megtekintések száma: 1583
ESEMÉNYEK