2021/3. hét

2021-01-26 08:11:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Alig egy hónap van hátra az új jogviszony életbe lépéséig, és sajnos továbbra is számtalan homályos, tisztázandó és korrigálandó pont van a törvényen és a hozzá kapcsolódó rendeletekben. A jogalkotók korábbi ígéretük ellenére továbbra sem értesítettek a kamarát szándékaikról, valamint nem vontak be sem minket, sem az érdekképviseleti szervezeteket az egyeztetésekbe. Mindazonáltal az alábbi ügyekben igyekeztünk információhoz jutni:

  • 2020 decemberében írtunk dr. Palkovics Lászlónak az oktatói bérek, PhD-k, ráépített vizsgák bérbeli honorálásának ügyében. Kásler miniszter úr január 21-én érkezett levele erre részben választ ad, még ha igen kedvezőtlent is. 
  • A TESZ-ek által összegyűjtött leggyakoribb tagsági kérdéseket megküldtük az OKFŐ-nek. Választ ezidáig nem kaptunk.
  • Az alapellátás finanszírozása továbbra is számos kérdést vet fel. Kérdéseinket megírtuk az EMMI-nek és a BM-nek. Választ eziáig nem kaptunk.

Mint azt tagjaink honlapunkon is látják, elindítottunk egy visszaszámlálót, fogytán ugyanis a jogalkotók ideje arra, hogy a munkavállalókkal a február 28-ig aláírandó szerződések részleteit közöljék. Az ágazatot uraló bizonytalanságról szól a Realitás rovatba írt összefoglalónk

Szerdán elnökségi ülést tartottunk, ahol a jogviszony törvénnyel kapcsolatos legsürgetőbb feladatokról beszéltünk. 

A honlapunkon bejelentkezés után olvasható az az összefoglaló, amelyet Dr. Soós Zoltán, a MOK Háziorvos Csoport vezetője írt az alapellatas átszervezése kapcsán történt eddigi egyeztetésekről. 

A héten dr. Lénárd Rita alelnök  a Klubrádiónak és a HetiTV-nek, dr. Nagy Ákos alelnök az ATV-nek, dr. Svéd Tamás titkár a Népszavának, dr. Nagy Marcell titkár az RTL klubnak és az Európa Rádiónak, dr. Hegedűs Zsolt, az Etikai Kollégium elnöke pedig a Klubrádiónak nyilatkozott.

Megtekintések száma: 1314
ESEMÉNYEK