2021/37-38. hét

2021-10-05 17:03:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti…

2021. szeptember 21. - 25.

A COVID ellátás terén máig fellelhető és érvényben lévő eljárásrendet, jogszabályokat és tisztifőorvosi utasításokat igyekezett egyetlen dokumentumba sűríteni a kollégák számára a MOK Háziorvosi Csoportja, amely itt elérhető.

A héten Álmos Péter alelnök a Klubrádiónak, az ATV Startnak és a 168 órának, Soós Zoltán a MOK háziorvosi munkacsoport vezetője az Inforádiónak nyilatkozott.

2021. szeptember 13. - 20.

Szeptember 14.

Kincses Gyula elnök,  Soós Zoltán, a MOK háziorvosi csoport vezetője és Szabó Bálint, az OKFŐ Informatikai főigazgató-helyettese a telemedicina alkalmazási lehetőségeiről tárgyalt az ellátatlan, halmozottan hátrányos területeken Vecsei Miklós, társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztossal. 

Szeptember 15.

Délelőtt Kincses Gyula elnök Balatonfüreden a járóbeteg szakellátási konferencián vett  részt egy kerekasztal beszélgetésben.

Délután az elnökségi ülésen áttekintettük az elmúlt és elkövetkező időszak megbeszélendő kérdéseit, az OKGY-val kapcsolatos feladatok és időtervet.  Napirendre került az alapszabály megújításával kapcsolatos koncepció első körös megvitatása, az OKGY-vel kapcsolatos kommunikációs feladatok, valamint a  tagdíjszabályzat megújításával kapcsolatos feladatok áttekintése. Beszéltünk a kommunikációs kabinet működéséről és helyzetéről. Megbeszéltük a  MOK konferencia kérdéseit, feladatait. Döntöttünk a  kutatás II. szakaszának (alapellátás és rezidensek) elindítása, a telefonos  lekérdezéséhez pályázat kiírásáról. Döntöttünk méltányossági ügyekben.

Szeptember 16.

A Pénztár konferencián Kincses Gyula elnök adott elő az egészségpénztárak várható szerepéről  szinergista lehetőségeinkről. 

Szeptember 18.

 A Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete  közgyűlésére és ünnepségére került sor, az elnökséget Kincses Gyula képviselte.

Szeptember 19.

A Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezet közgyűlésén az érintett elnökségi tagok vettek részt.

Szeptember 20.

A megbilincselt orvosok ügyében írt a rendőrfőkapitánynak a MOK.

A héten Kincses Gyula elnök az ATV Egyenes Beszéd c. műsorában nyilatkozott. Svéd Tamás titkár a Népszavának adott interjút. A MOK székház előtt zajlott tüntetés kapcsán sajtóközleményt adtunk ki.

Megtekintések száma: 819
ESEMÉNYEK