2021/6-7. hét

2021-02-23 14:21:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Intenzív két hetet tudunk magunk mögött.

Aggodalommal követjük a járvány alakulását, és ezzel párhuzamosan elkezdtük oltásösztönző kampányunkat. Szakmai és emberi meggyőződésünk ugyanis, hogy  csak akkor térhet vissza a normális, megszokott életünk, ha minél hamarabb a lehető legtöbb ember beoltatja magát. 


Tudjuk, hogy közeleg március elseje, és számos kollégánk teljes bizonytalanságban próbál eligazodni az Eszjtv, a rendeletek és az OKFŐ szabályozások között. Sokan a szerződéseiket sem kapták még kézhez. Hallgatjuk és követjük a tagságunkat, a Tagsági Fórumon érkezett kérdések alapján tisztázó levelet küldtünk az OKFŐ-nek, melyre február 19-én válasz is érkezett.


Szintén elküldtük a praxisközösségekkel kapcsolatos álláspontunkat az OKFŐ-helyettes úrnak, valamint a szakrendelőkben dolgozók problémáját az EMMI elé vittük. Amint beérkezik a válaszuk, közzétesszük. Az alapellátó fogorvosok helyzete is részben rendeződni látszik, bár a praxisközösséghez való viszonyukkal kapcsolatban még merülnek fel kérdések, ezeket személyes egyeztetést követően szintén továbbítottuk az EMMI felé. 


Elnökségi ülésen átbeszéltük az ezévi költségvetés kereteit, több szabályzatról is beszéltünk, egyik a kommunikációs szabályzat, amely a területi szervezeteknek kíván segítséget nyújtani az egységes kamarai kommunikáció érdekében, másik pedig a tagdíjszabályzat. Ez utóbbi a tagdíjak és azok elmaradásának szabályrendszerét kívánja egyértelműsíteni. Átbeszéltük a várhatóan áprilisban szervezésre kerülő reprezentatív tagsági felmérést, melyben a jogviszonytörvény kapcsán kialakult, és akkor már látható új helyzetet kívánjuk monitorozni.

Megtekintések száma: 1756
ESEMÉNYEK