2022/25. hét

2022-06-30 14:13:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara elnöksége, fotó: Pixabay

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens

Hírek - Heti beszámolók

A június 22-i elnökségi ülésen szó volt az előző heti, az orvosok differenciált béremelésének lehetőségét felvető belügyminiszteri tájékoztatóról, majd az erre reagáló kamarai közleményről. Ezzel témával kapcsolatban Kincses Gyula elnök vállalta egy munkaanyag elkészítését. 

A Szondi 100 Kft. ügyvezetőjének halála miatt a cég élére új ügyvezetőt kellett választani. Erre a feladatra Farkas Gergelyt, a kamara hivatalvezetőjét nevezte ki az elnökség.

Június 23-án a kamara elnöksége „a béremelés differenciálása” tárggyal levelet küldött Varga Mihály pénzügyminiszternek, melyben üdvözlik, hogy a pénzügyminiszter a 2023-as költségvetésről szóló expozéjában bejelentette, hogy a Kormány tartja magát a MOK-nak a Miniszterelnökkel kötött, a Magyar Orvosi Kamara bértábláját elfogadó megállapodáshoz, azaz az alapbér emelés 2023. január elsejétől életbe lépő harmadik lépcsőjének változatlanságához.

A pénzügyminiszternek írt levél itt olvasható.

A héten Lénárd Rita alelnök a Magyar Hangnak nyilatkozott röviden ebben a témában. Hegedűs Zsolt, az Etikai Kollégium elnöke az Etikai Kódex változásairól adott interjút a MedicalOnline-nak,  Böszörményi-Nagy Géza, az Országos Etikai Bizottság elnöke pedig a Szabad Európának nyilatkozott az abortusz elvégzésének lelkiismereti okokból történő megtagadásáról.

Megtekintések száma: 371
ESEMÉNYEK