2022/3-5. hét

2022-02-05 11:17:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Január 31. -február 06.

Január 31.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a munkavédelmi törvény hatályával kapcsolatban fejezte ki aggodalmát az EMMI és az ÖKFŐ felé írt levelében.

A MOK kiállása a pedagógusok mellett.

Február 02 .

Az orvosok és szakdolgozók közös javaslata az egészségügy helyzetének javítására: a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12 pontban foglalta össze javaslatait, és közös sajtóreggelit tartottak, ahol a hivatásrendi köztestületek együtt hívják fel a magyar társadalom figyelmét az egészségügyi ellátást fenyegető veszélyekre. 
Február 04.
A MOK közleményt adott ki a hamis igazolásokat és teszteredményeket kiállító, az orvosi esküvel szemben álló cselekményekről.A héten Lénárd Rita alelnök az InfoRádiónak, Svéd Tamás titkár a 168 Óra hetilapnak nyilatkozott.


Január 24-30.

Január 22.

Elnökségi ülésen az elmúlt és elkövetkező időszak megbeszélendő kérdéseit tekintettük át. Ezt követően hosszasan beszéltünk a sajtóreggelivel kapcsolatos tartalmi és technikai kérdésekről. Döntöttünk a TESZT ülés összehívásáról és napirendjéről.  Áttekintettük a tervezett 2022. évi MOK Költségvetés főbb pontjait. 

Az OKGY – Szakmai Konferencia előkészítése keretében előzetes döntést hoztunk annak helyszínéről, melyet a TESZT erősít majd meg. Beszéltünk a  MOK Média Díjról, és a javasolt díjazottakról. A témafelelősök beszámoltak a folyamatban lévő ügyekről, az informatikai pályázatról, a díjtétel táblázat aktuális kérdéseiről, az ÖVT problémáiról és az ezzel kapcsolatos feladatok állásáról, valamint az arculati elemek bevezetéséről. Zárásként méltányossági és hatósági ügyekben döntöttünk.

A héten az InfoRádiónak írásbeli tájékoztatást adtunk az egészségügyi dolgozók 3. oltása témában, Kincses Gyula elnök a Hír TV Napi Aktuális c. műsorának, Nagy Ákos alelnök a Magyar Narancsnak, Soós Zoltán a MOK Háziorvosi csoport vezetője az InfoRádiónak nyilatkozott.


Január 17-23.

Január 17. 

Az ügyeletek díjazásával kapcsolatban tettünk javaslatot az Kásler Miklós EMMI miniszternek, valamint Pintér Sándor és Gulyás Gergely minisztereknek, illetve Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató úrnak is. 

Január 19. 

Varga Mihály pénzügyminiszternél kezdeményeztünk jogszabály módosítást a helyi iparűzési adókedvezmény érdekében a háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok alapellátási feladataik önkormányzati közfeladatellátási szerződés alapján keletkezett  bevételei után.

A héten Kincses Gyula elnök az ATV Egyenes beszéd műsorának, Álmos Péter alelnök a Jelen hetilapnak, Svéd Tamás titkár a Népszavának, Nagy Marcell titkár az RTL Reggelinek, és Soós Zoltán a MOK Háziorvos Csoport vezetője a magyarnarancs.hu -nak nyilatkozott.

Megtekintések száma: 998
ESEMÉNYEK