2022/40. hét

2022-10-14 14:05:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége. Fotó: Waldemar Brandt, Unsplash

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

Október 4-én ülésezett a Területi Szervezetek Tanácsa. A TESZT az ülésén

  • jóváhagyta az infrastrukturális pályázatokat,
  • módosította a Komárom-Esztergom Megyei TESZ ingatlanvásárlásra benyújtott igényét támogató korábbi határozatát,
  • elfogadta az elektronikus eszköz útján történő ülésezéséről, valamint az írásbeli egyeztetés és döntéshozatal szabályairól szóló ügyrendjét,
  • több ponton módosította a MOK 2022. évi költségvetését,
  • döntött arról, hogy a soron következő, szakmai konferenciával egybekötött Országos Küldöttközgyűlést 2023. június 2-3-án rendezik meg az Aquaworld Resort Budapest szállodában.

Október 5-én ülésezett az országos elnökség, ahol a folyamatban lévő ügyek megvitatása mellett több méltányossági kérelem ügyében is döntöttek és határoztak arról, hogy az orvosimázs javítására kiírt PR pályázatra jelentkezők közül az Open Communications Kft-vel kezdik meg a tárgyalásokat.

Dr. Kincses Gyula elnök a héten a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) elnökével, Prof. Dr. Altorjay Istvánnal tárgyalt és részt vett az MTA Elnöki Bizottság az Egészségért ülésén.

A héten Dr. Kincses Gyula a Klubrádiónak és az Inforádiónak, Dr. Svéd Tamás titkár az RTL Híradónak, Dr. Nagy Marcell titkár pedig a Spirit FM-nek nyilatkozott arról, hogy az egészségügyi kormányzat korábbi ígérete ellenére sem vonta be a MOK-ot az egészségügyi reformcsomag szakmai előkészítésébe.

Az InfoRádiónak Dr. Soós Zoltán a MOK Háziorvosi Csoportjának vezetője adott interjút a betöltetlen háziorvosi praxisokról, a Nők Lapja Café-nak pedig Dr. Nagy Marcell titkár nyilatkozott az ideális irodai hőmérsékletről.
A MOK "Agora-Szívhang" rendezvény szervezőbizottsága megtartotta első munkaértekezletét.

Megtekintések száma: 10094
ESEMÉNYEK