2022/43-44.hét

2022-11-09 10:24:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökség

Szerző: Csík Melinda sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

2022/43. hét

Október 25-én Kincses Gyula elnök Pintér Sándor belügyminiszterrel és Takács Péter egészségügyi államtitkárral folytatott megbeszélést.

Itt elhangzott, hogy a kamara rövid időn belül megkapja az egészségügy átalakításáról szóló előterjesztést, (ami november 2-án meg is érkezett) illetve, hogy Takács Péter személyesen egyeztet majd a MOK elnökségével a tervezett változásokról.

Október 26-án és 27-én zajlott a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének konferenciája, melyen több kamarai tisztségviselő, az országos hivatal és a területi szervezetek munkatársai is képviseltették magukat. Erről részletesebben itt írtunk. 

2022/44. hét

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége november 2-án este megkapta Takács Péter egészségügyi államtitkártól az egészségügyi rendszer átalakításáról szóló előterjesztést és a kapcsolódó törvényjavaslat tervezetet, amit a MOK elnöksége megküldött véleményezés céljából a TESZ elnököknek. Az orvosi kamarának öt napja volt arra, hogy írásban megtegye szakmai észrevételeit. A területi szervezetek számos javaslatot küldtek az előterjesztéssel kapcsolatban.
A november 2-i elnökségi ülésen az országos elnökség döntött az etikai ügyek nyilvánosságáról.

Kincses Gyula elnök november 3-án a veresegyházi civil körnek tartott előadást a MOK szervezetéről, működéséről, céljairól.

Megtekintések száma: 774
ESEMÉNYEK