2022/49. hét

2022-12-16 11:09:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége. Fotó: Jazmin Quaynor, Unsplash

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

Dr. Kincses Gyula elnök december 6-án a Magyar Orvosokért Alapítvány Kuratóriumi ülésén vett részt. December 7-én a Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezet kiterjesztett elnökségi ülésére kapott meghívót, ahol köszöntötték a kamara új tagjait, a rezidenseket is. Emellett az "Egyes egészségügyi tárgyú törvények" módosításának várható hatásairól folytattak megbeszélést. December 8-án az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének kerekasztal beszélgetésén vett részt.

A hét elején a háziorvosi rendelők megemelkedett rezsiköltségeiről Dr. Soós Zoltán, a MOK Háziorvosi Csoportjának vezetője az ATV Híradónak, az orvosi, intézményi minősítésről Dr. Hegedűs Zsolt, a MOK Etikai Kollégiumának elnöke az Elitmednek nyilatkozott.

Óriási volt a médiaérdeklődés a MOK kérdőíves gyorsfelmérése miatt, melyet a kamara az egészségügyi tárgyú törvények módosítása kapcsán készített. Ennek eredményeiről Dr. Álmos Péter alelnök a Spirit FM-nek, a Népszavának, az ATV Egyenes beszédnek és az RTL Híradónak nyilatkozott.

Ugyanebben a témakörben adott interjút Dr. Lénárd Rita alelnök a 24.hu-nak és a HVG Terasznak, Dr. Svéd Tamás titkár az ATV Híradónak és az InfoRádiónak, Dr. Nagy Marcell titkár a Hír TV-nek, Dr. Nagy Ákos alelnök pedig a Napi.hu-nak.

 

Megtekintések száma: 1474
ESEMÉNYEK