2022/6-8. hét

2022-03-03 08:07:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Február 21-27.

Február 23.

Soros elnökségi ülésen a hétvégi TESZT ülés előkészítése, az OKGY előkészítése voltak a fő napirendi pontok. Emellett az országos elnökség döntött a honlap tartalmi kérdéseiről, a MOK Média Díj odaítéléséről, valamint méltányossági és felülvizsgálati ügyekben hoztunk határozatot. 

Február 24-26.

Manréza a Területi Szervezetek Tanácsa és az Országos Elnökség részvételével. A munkabeszámolókat követően a jövőkép megvitatása, a működés költségeinek és a tagdíjemelés lehetőségeinek áttekintése, az Országos Küldöttgyűlés előkészítése voltak fókuszban.  A TESZT több kiemelt kérdést fog az OKGY elé döntésre vinni.

A héten sajtómegkeresés nem érkezett.

Február 14-20.

Február 14.

Kásler Miklós miniszter válaszolt a munkavédelmi törvénnyel kapcsolatban írt megkeresésünkre és a probléma feloldásáról biztosította a Kamarát.

A héten az Elnökség a Manréza és az OKGY előkészítésével foglalkozott.

A héten Nagy Ákos alelnök a novekedes.hu-nak, Soós Zoltán a MOK Háziorvosi csoport vezetője a Partizan-nak nyilatkozott.

Február 07-13.

Február 09. 

Az elnökségi ülésen áttekintettük az elmúlt és elkövetkező időszak megbeszélendő kérdéseit. Folytattuk a februári 24-26-i TESZT ülés előkészítését, a napirendi pontokhoz kapcsolódó előterjesztések vitáját, az  OKGY – szakmai konferencia előkészítését. Megvitattuk és elfogadtuk a  honlapszabályzatot. Etikai eljárások indítását kezdeményeztük. A folyamatban lévő ügyekről - informatikai pályázat,  a díjtétel táblázat aktuális kérdései, arculat bevezetése - hallgattunk meg kollégáink beszámolóját. Döntést hoztunk kamarai hatósági ügyekben és méltányossági kérelmekben.

Február 10.

Választ kaptunk Varga Mihály miniszter úrnak címzett, a háziorvosok helyi iparűzési adó alóli mentesítésére javaslatot tevő levelünkre, bár  a Pénzügyminisztérium válasza elutasító HIPA ügyben, mégis jó hír: a Pénzügyminisztérium  szerint a bértámogatás nem számít bele az adóalapba, így a adóhatárt a praxisok zöme nem éri el.

A héten Kincses Gyula elnök az N1TV Alfahír műsorának nyilatkozott.

 

Megtekintések száma: 656
ESEMÉNYEK