2022/9-12. hét

2022-04-12 07:37:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Március 21-27.

Március 23.

Elnökségi ülést tartottunk, melynek első napirendi pontjaként szokásainkhoz híven  az elmúlt és elkövetkező időszak megbeszélendő kérdéseit tekintettük át. Megvitattunk, hogy van-e, lehet-e konkrét feladatunk a menekülthelyzettel kapcsolatban? Kiemelten kezeljük az OKGY és konferencia előkészítését - amely az elnökség tevékenységének fő fókuszában van - , ezért feladatainkat tekintettük át. Meghatároztuk az OKGY konferencia reklám szabályzatát. Következő napirendi pontként az ügyeleti helyzettel kapcsolatos felmérést vitattuk meg. A MOK csoportos biztosítások lejárati idejéhez közeledve foglalkoztunk a témával, döntés még nem született.

Az Országos Etikai Konferenciáról rövid tájékoztatást kaptunk. 

A témafelelőesök beszámoltak folyamatban lévő ügyeinkről, a honlap tartalmi és szerkezeti felülvizsgálatáról,  az ügyelet utáni pihenőidővel kapcsolatos jogi elemző munkáról, a díjtétel táblázat aktuális kérdéseiről, és az arculat bevezetéséről. Ezt követően méltányossági ügyekben hoztunk döntést.

Március 14-20.

Március 18.

A felmondási tilalom megszüntetését kértük Kásler Miklós EMMI minisztertől a hivatkozva a járványhelyzet enyhülésére.

A héten az OKGY és kapcsolódó konferencia szervezése voltak a fókuszban.


Március 07-13.


Március 09.

A soron következő, kétheti elnökségi ülésen az elmúlt és elkövetkező időszak megbeszélendő kérdéseit, valamint  a februári TESZT ülés tanulságait tekintettük át.

Döntöttünk a  lejáró megbízási szerződések meghosszabbításáról a MOK költségvetésének elfogadásáig, melyek a kommunikációs és média partnereinket érintették.

Az OKGY előkészítésével kapcsolatos döntések kerültek terítékre, majd döntöttünk arról, hogy a TESZT elé szavazásra bocsátjuk az Alapszabály módosító javaslatunkat.

Az orvosi bérrendezés ütemezéséhez és az azonos korcsoportban elérhető minimális bérhez igazítva döntöttünk a főállású elnök és alelnök bérezésének arányos emeléséről.

Megvitattuk az ügyeleti helyzettel kapcsolatos felmérés indításának lehetőségét Molnár Ferenc (Szolnok) javaslata alapján, és döntöttünk jogi eseti munkacsoport alapításáról az ügyelet utáni pihenőidővel kapcsolatban.

Napirendre tűztük az egészségügyi szakmai rendezvények tilalma eltörlésének kérését, mely azonban az elnökségi ülés idejére okafogyottá vált.

A témafelelősök beszámoltak a  folyamatban lévő ügyekről: a  honlap tartalmi és szerkezeti felülvizsgálata (Lénárd Rita), OKGY – Szakmai Konferencia előkészítés (Kincses Gyula), informatikai pályázat (Nagy Marcell), a díjtétel táblázat aktuális kérdései (Nagy Ákos), az arculat bevezetése (Álmos Péter). 

Az ülés záró részeként méltányossági ügyekben hoztunk döntést.


Március 11.

Megkezdődött a OKGY-ra az országos küldöttek regisztrációja, melyről személyesen kaptak tájékoztatást küldötteink.

Február 28 -  március 06.

Február 28.

Médiafelületeinken megkezdtük az ukrán menekültek egészségügyi ellátásához felajánlott segítség gyűjtését, megosztását.

Március 01.

Hatályba lépett a munkavédelemről szóló törvény módosítása.


A MOK Országos Elnöksége, mint a Magyar Orvosokért Alapítvány alapítója, az ukrán háborús és menekült válságra tekintettel úgy határozott, hogy  felkéri az Alapítványt nyújtson pénzügyi segítséget: 2.500.000,- Ft azaz kettőmillió-ötszázezer forint összegben az Orvosok Határok Nélkül szervezetnek ukrajnai működéséhez és 2.500.000,- Ft azaz kettőmillió-ötszázezer forint összegben a Magyar Vöröskeresztnek, az ukrajnai menekültek egészségügyi ellátásához.


Március 04-06.

Két év pandémiás szünet után újra megrendezésre került a MOK Országos  Etikai Konferencia.
Megtekintések száma: 421
ESEMÉNYEK