2023/24-26.hét

2023-06-30 13:49:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók


24. hét

Június 12-én Kincses Gyula elnök részt vett a NEAK Indikátor Bizottságának ülésén. Itt Ismét kifejtette, hogy „nem elfogadható az, hogy egyes indikátorok a lakosság szociális, gondolati-kulturális státusza miatt az orvost büntetik és sokkal szerencsésebb lett volna, ha az indikátor alapú díjazás kizárólag - több kevesebb - többletdíjként jelenik meg, nem pedig elvonásként”.

25. hét
 
Június 20-án a Magyar Orvosokért Alapítvány Kuratóriumi ülést tartott, ahol főként az alapítvány szükséges szervezeti és működési megújításáról volt szó.
Június 21-én az elnökség több tagja is jelen volt a IME egészségügyi szaklap Egészségpolitika és egészségügyi rendszerek című konferenciáján.
Ugyancsak 21-én az elnök a Magyar Kórházszövetség és a MESZK elnökségével együtt a Belügyminisztériumban részt vett az új járóbeteg irányítási rendszerrel kapcsolatos megbeszélésen.
Június 24-én az elnök a Semmelweis Egyetem diplomaosztójának meghívott vendége volt.

26.hét

Az országos elnökség június 28-i ülésén döntött arról, hogy Dr. Meglécz Katalin titkárt július 1-től megbízási szerződés keretében foglalkoztatja.  
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának Pszichiátriai Klinikájára szóló egyetemi docensi kinevezést kapott Dr. Álmos Péter Zoltán, a kamara alelnöke.
Június 30-án Kincses Gyula elnök a Semmelweis Egyetemen tartott ünnepség keretében koszorút helyezett el Semmelweis Ignác szobrainál.
ESEMÉNYEK