2023/49-50. hét

2023-12-19 16:32:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara, Fotó: Elena Mozhvilo, Unsplash

Szerző: Csík Melinda sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

49. hét

Az országos elnökség levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek a közreműködői szerződésekkel és a  szabadságok kiadásával kapcsolatban.
A MOK Háziorvosi Csoportjának képviselői részt vettek az Alapellátási Munkacsoport ülésén, ahol Takács Péter államtitkár is jelen volt.

Ezen héten Álmos Péter elnök a LAM orvostudományi folyóiratnak, a Jelen hetilapnak, az Indexnek  és a Szeged TV-nek nyilatkozott terveiről, a kamara előtt álló teendőkről. Csilek András infektológust, a MOK B-A-Z Megyei Területi Szervezetének elnökét pedig a kórházi fertőzésekről kérdezte az  RTL Híradója.

50. hét

Levélváltások formájában folytatódtak a szakmai egyeztetések a Belügyminisztérium és a MOK között, így például az „Egyes közegészségügyi és járványügyi, valamint egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról”.

A héten elnökségi ülés is volt, ahol döntés született többek között a tagdíjhátralékok kezeléséről, méltányossági kérelmekről és a Területi Szervezetek Tanácsának januári összehívásáról. Körvonalazódott a MOK 2024-es „rendezvénynaptára”, megkezdődött a diskurzus arról, hogy melyik elnökségi tag vagy csoportvezető milyen témakörben ad majd sajtónyilatkozatot és egyeztettek arról is, hogy kik vállalnak szerepet a Belügyminisztérium által létrehozott munkacsoportokban.

A héten Csilek András az RTL-nek, Keczéry Attila a MOK Háziorvosi Csoportjának vezetője pedig az ATV-nek nyilatkozott a járványveszélyről, a Covid oltásokról.

Megtekintések száma: 2322
ESEMÉNYEK