2024/17-19. hét

2024-05-10 11:15:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara Fotó: Maddi Bazzocco, Unsplash

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara, Fotó: Országos Mentőszolgálat

Hírek - Heti beszámolók

17. hét 

Április 26-án második alkalommal adták át a Richter Érdemérem Díjakat szakorvos kategóriában. A Magyar Orvosi Kamara a díjat alapító Richter Gedeon Nyrt. szakmai partnere, a MOK elnöke pedig a díjazottakról döntő zsűri tagja. Az eseményen, melyről bővebben itt írtunk, Dr. Meglécz Katalin MOK alelnök képviselte a kamarát.

18. hét
                                                                                                                                               

Április 30-án Meglécz Katalin alelnök részt vett a Belügyminisztérium által szervezett angol nyelvű webináriumon. Itt azt a januárban indult projektet ismertették a résztvevőkkel, melynek célja az EESZT-ben lévő egészségügyi adatok jelentésének és értelmezésének egységesítése.

Május 2-án online ülést tartott a Területi Szervezetek Tanácsa, ahol kezdeményezték, hogy az OKGY írásbeli döntést hozzon a MOK 2023. évi összesített pénzügyi kimutatásáról. A kamara elnöke az írásbeli döntéshozatalra az alábbi levélben  kérte fel a küldötteket.

Május 3-án a kézhigiéné világnapjához kapcsolódva indítottuk el Tisztán élet elnevezéssel plakátkampányunkat a kórházi fertőzések visszaszorítása érdekében .
Erről bővebben itt írtunk. 


 19.hét

Május 6-án tartották az országos küldöttek szokásos hó eleji megbeszélésüket.
Május 10-én Meglécz Katalin alelnök részt vett az Országos Mentőszolgálat megalakulásának évfordulója alkalmából szervezett Mentők Napja ünnepségen.


MentokNapja_2024

ESEMÉNYEK