2024/3. hét

2024-01-24 10:51:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara. Fotó: Unsplash, Maddi Bazzocco

Szerző: Csík Melinda sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

Január 17-én összeült a Területi Szervezetek Tanácsa, ahol arról  döntöttek, hogy felkérik a MOK Országos Felügyelőbizottságát és a területi felügyelőbizottságokat a MOK működésének szervezetfejlesztési szempontok szerinti vizsgálatára. Az elvégzett munkáról, javaslatokról 2024. december 01-ig kell tájékoztatniuk a Területi Szervezetek Tanácsát és az Országos Küldöttközgyűlést. A TESZT emellett elfogadta a nemrégiben alakult MOK Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Munkacsoport ügyrendjét is. 
A héten a MOK vezetői a Magyar Orvosok Szakszervezetének képviselőivel folytattak megbeszélést, ahol megállapodtak arról, hogy ezek a találkozók rendszeresek lesznek.

A héten Álmos Péter elnök az ATV Egyenes Beszéd műsorának adott interjút aktuális egészségpolitikai kérdésekről.

https://mok.hu/hirek/mokhirek/beszelni-kell-a-nehez-dontesekrol 

Keczéry Attila, a MOK Háziorvosi Csoportjának vezetője a Népszavának, 

https://nepszava.hu/3222337_egeszsegugy-haziorvosok-ugyelet-mentok-listazas-erd-alapellatas

valamint az InfoRádiónak, az ATV Híradónak és az RTL Híradónak nyilatkozott a pest vármegyei ügyeleti rendszert átalakításáról. A Magyar Hang kérdéseire írásban válaszoltunk, emellett közleményt adtunk ki az alapellátó ügyeleti rendszerrel kapcsolatos MOK álláspontról is.  

https://mok.hu/hirek/mokhirek/a-mok-ragaszkodik-a-szakmai-szabalyok-betartasahoz-a-betegek-biztonsagos-ellatasahoz-a-haziorvosi-es-hazi-gyermekorvosi--ugyeleti-rendszerben-is

Megtekintések száma: 1819
ESEMÉNYEK