2024/8-9. hét

2024-03-05 15:25:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara. Fotó: Samatha Gades, Unsplash

Szerző: Csík Melinda, sajtóreferens, Magyar Orvosi Kamara

Hírek - Heti beszámolók

Február 19-én a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének közgyűlésén vett részt Meglécz Katalin MOK alelnök, Ránkli Melinda főkönyvelő és Sarus Gyöngyi jogtanácsos. A kamarák képviselői megosztották tapasztalataikat a tömeges tagdíjhátralékos ügyek kezeléséről, a tagdíjhátralékok behajtásáról. Elfogadták a Szövetség éves költségvetését, valamint bemutatták MSZKSZ új honlapját.

A február 21-i ülésén az elnökség a kétnapos TESZT ülés, (Manréza) előkészítésével foglalkozott. Az ülésen bemutatkozott Seres Márta, országos hivatalvezető-jelölt. Meghallgatása után arról döntöttek, hogy az ő pályázatát támogatják, az új hivatalvezetőt részmunkaidőben foglalkoztatják.

Döntöttek a korábbi adatvédelmi tisztviselő szerződésének felmondásáról, egyúttal új céget bíztak meg az adatvédelmi tisztviselői feladatok ellátásával.  

Február 27-én a MOK öttagú delegációja a Belügyminisztériumban tárgyalt: erről részletesen  itt írtunk.

Február 28-án az EESZT, miniHIS, és a miniGYSE rendszerről és azok továbbfejlesztéséről folytatott megbeszélést az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK) képviselőjével Álmos Péter elnök és Keczéry Attila titkár.

Ugyanezen a napon Álmos Péter részt vett az Amerikai Kereskedelmi Kamarával (AmCham) folytatott megbeszélésen, melyen a magyar egészségügy helyzetéről, legfőbb kihívásairól, illetve a MOK jelenlegi státuszáról és szerepéről beszélgettek.

ESEMÉNYEK