MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Csütörtökön ismét Harmónia Orvosklub-est

2018-09-11 06:22:50 FORRÁS: mok.hu

Kitekintő

Akik csütörtökök ellátogatnak a Semmelweis Egyetem rektori épületében lévő Semmelweis Szalonba, és részt vesznek a Harmónia Orvosklub kéthavonta megrendezett legújabb programján, alkalmuk lesz "megszemlélni az emberi szellem kristályba fagyott remekműveinek egyikét"

Ez a Márai Sándor idézet a mottója a tizennégy éve működő orvosklubnak, egészen pontosan az alapítók a nagy íróval egyetértve azt vallják: „Ha csak teheted, élj mindig úgy, hogy az emberi szellem kristályba fagyott remekműveinek egyikét mindennap megszemléld, s ha csak néhány pillanatra is. Ne múljon el egyetlen napod, hogy nem olvastál néhány sort Seneca, Rilke, vagy Marcus Aurelius könyveiből. Mindennap hallgass néhány ütem zenét, ha másképp nem lehet, szólaltasd meg zenedobozodon Bach, Beethoven, Gluck, vagy Mozart valamely tételét… oly könnyű megtalálni azt a félórát, mely a remekművekhez szükséges.”

Mint írják: Ezek a gondolatok különösen aktuálisak ma, amikor világunk tele van feszültséggel, erőszakkal, rohanással. Alig marad idő nyugalomra, békére, az egymással való törődésre. Az emberek ritkán gondolnak egészségükre, lelki harmóniájukra, amíg az megvan. A pihenés, a sport, a kikapcsolódás, a beszélgetés olyan lehetőségek, amelyek kiegyensúlyozottságunk fenntartásának eszközei. Erre való az értékes irodalom, zene is. E gondolatok jegyében született meg 2004-ben a Harmónia Orvosklub megalakításának ötlete. Azóta minden második hónap második csütörtökjén felcsendül a zene, értő tolmácsolásban megszólalnak a költők. Az eltelt években a klubban fellépett csaknem száz operaénekes, több tucat hangszeres és színművész.

A szeptember 13-i klubest vendégei: Fodor Beatrix - szoprán, Megyesi Zoltán – tenor, zongorán kísér: Katona Anikó. Műsoron: válogatás Mozart, Purcell, Csajkovszkij, Janáček, Wagner, Donizetti műveiből

Időpont: 2018. szeptember 13. 19.00–21.00

Helyszín: Semmelweis Szalon (1085 Budapest, Üllői út 26. I. em.)

Megtekintések száma: 220

Csütörtökön ismét Harmónia Orvosklub-est

2019-09-11 08:17:32 FORRÁS: mok.hu

Kitekintő

Új rendezvény 2019. szeptember 12-én a Harmónia Orvosklubban

Szeretettel várjuk a kollégákat, családjukkal, barátaikkal együtt a Semmelweis Egyetem és a Harmónia Orvosklub rendezvényére.

Időpont: 2019. szept. 12. 19.00-21 óra

Helyszín: Semmelweis Szalon (1085. Budapest, Üllői út 26. I. em. )

Fővédnök: Prof. dr. Merkely Béla rektor

Házigazda: Prof. dr. Tulassay Zsolt

Vendégek:
Kálmán Péter – bariton
Horváth István – tenor
Banai Sára – mezzoszoprán

 

Az alapítvány tevékenységéről minden megtalálható a www.drharmonia.hu oldalon.

Következő találkozás: 2019. november 7.

Megtekintések száma: 89

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK