MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Megújult a Szentkirányi utcai Fogászati Intézet

2019-03-11 12:45:07 FORRÁS: MTI

Kitekintő

Négy új fogászati kezelő és egy röntgenhelyiség is helyet kapott az akadálymentesített részlegben.

Átadták a Semmelweis Egyetem (SE) felújított Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet betegfelvételi és sürgősségi osztályát hétfőn; a beruházásra 190 millió forintot fordított az egyetem saját forrásból.

Merkely Béla, az SE rektora köszöntőjében elmondta, a VIII. kerületi Szentkirályi utcában működő intézet a legfontosabb gyakorlóhely a fogorvosképzés minden szintjén. Az intézet a hét minden napján, 24 órában fogad pácienseket, havonta megközelítőleg ötezer embert.

Kiemelte, hogy a fogorvostudományi kar az egyik legjobb gyakorlati képzéssel rendelkezik Közép-Európában, de a cél a betegellátás minőségének további emelése, amihez ez a beruházás is hozzájárult.

Merkely Béla kitért arra, hogy a Semmelweis Egyetem az egyetemi képzések rangsorában előkelő helyet foglal el, de az intézmény célja bekerülni a legjobb száz egyetem közé.

Kivovics Péter, a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgatója a felújításról elmondta, az épületszárny a beruházás nyomán teljesen megújult, négy új fogászati kezelő és egy röntgenhelyiség is helyet kapott az akadálymentesített részlegben. Megjegyezte, a korszerűsítés időszerű volt, hiszen ötven éve volt utoljára itt felújítás.

Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program megvalósításáért felelős miniszteri biztos arról beszélt, hogy az itt dolgozó szakemberek más intézményekkel is sikeresen együttműködnek, hiszen például az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezelt súlyos állapotban lévő betegek speciális fogászati ellátásában is részt vesznek.

Megtekintések száma: 76

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK