Amikor a lélek a test nyelvén szól

2020-03-05 15:49:00 FORRÁS: MOK

Szerző: Szabó Rita

Hírek - Kongresszusok, képzések

Műhelykonferencia - 2020. április 25., Budapest

„Orvosként is azt tartom a ’hagyományos’ módszernek, ha a testet és lelket párhuzamosan vizsgáljuk. Csak e kettőre együtt rátekintve lehetünk eredményesek. A mai felgyorsult, a tüneti kezelést preferáló világunkban erről a gyógymódról sokan leszoktak. Pedig sokszor jutunk zsákutcába, nem jutunk a megmagyarázhatatlan tünetek végére, vagy észleljük, hogy páciensünk lelki állapota is komolyan befolyásolja fizikális állapotát. Ez pedig megannyi rossz diagnózist, fölösleges vizsgálatot és kudarcot hoz. Jobban meg kell érteni a betegnek tünetei esetleges kiváltó okait és azt, hogy az orvosi gyógyításon felül milyen területeken tud ő maga tenni a gyógyulásáért, vagy amikor pszichológiai felkészítéssel segítik a beteget például egy beavatkozás előtt”—ezt vallja és szeretné mind szélesebb körben bemutatni dr. Spányik András pszichiáter, orvosigazgató, akinek szakmai vezetésével 2020. április 25-én, szombaton hiánypótló műhelykonferencia színhelye lesz a Doktor24 Egészségközpont.

Az egész napra tervezett konferencián a pszichoszomatika betegségekben kialakult szerepéről, a gyermek– és felnőtt ellátásban szerzett tapasztalatok alapján, a pszichoszomatikus aspektusok, kórképek és terápiák részleteiről, az életminőségre gyakorolt hatásairól beszélnek előadóink.

Köztük gyakorló gyermekorvos – gasztroenterológus, felnőtteket foglalkozás egészségügyben ellátó belgyógyász, valamint természetesen pszichiáterek, akik elemzik többek között a stressz és a munkaminőség kapcsolatát, vagy a pszichoterápiás rendszer működése a kórházon belül. A pszichoszomatika népegészségügyi – szociálpszichológiai vetületeit szintén, a maguk szakterületén több könyvet és számos publikációt írt előadói képviselik majd, mint például Dr. Csepeli György PhD szociológus professzor, de az előadók között lesz dr. Merényi Márta pszichiáter, pszichoanalitikusan orientált pszichoterapeuta, dr. Hajduska-Dér Bálint pszichiáter, pszichoterapeuta, dr. Cseh Áron PhD gyermekgyógyász, gyermek-gasztroenterológus SE I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakembere, dr. Rigó Adrien PhD pszichológus, az ELTE Személyiség és Egészségpszichológia Tanszékének egyetemi docense, vagy dr. Cseh Károly PhD. belgyógyász, diabetológus, egyetemi tanár, a Népegészségügyi Intézet volt igazgatója.

A teljes program és a regisztráció itt érhető el: https://doktor24.hu/termek/muhelykonferencia-2020/?fbclid=IwAR2Jseda0Yg5vKtrD6v7UqysBn0tMSgCDLh9jy6UqgfprJWGmEswFpwpKrI

A MOK tagjai számára szakmai jegyet biztosítanak a szervezők, aminek kedvezményes ára 10.000 Ft.

Megtekintések száma: 705
ESEMÉNYEK