MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

A lengyelek szerint jobb a magán, mint az állami

2019-04-15 07:00:08 FORRÁS: Napi.hu

Lapszemle

A magánbiztosítás olcsóbb, mint amikor minden egyes esetben egyenként kell fizetni az ellátásáért.

Rekordszámban kötnek biztosítást a lengyelek magán-egészségügyi szolgáltatóknál: tavaly 2,6 millióan vettek igénybe ilyen biztosítást - idézte a Rzeczpospolita a Lengyel Biztosítók Kamarájának adatait bemutató cikkét a napi.hu. Ez 23 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Erősen nő az az összeg is, a melyet erre a célra fordítanak: 2018-ban 821,1 millió zlotyt (60,4 milliárd forint, a budapesti Megyeri híd építési költségét megközelítő összeg) adtak ki magán-egészségügyi biztosításra, míg egy évvel korábban csak 678,9 milliót.

A magánellátás előnye, hogy gyorsabban hozzá lehet jutni az egészségügyi szolgáltatásokhoz, miközben az állami ellátásban folyamatosan nő a várakozási idő minden egészségügyi területen - mondja az Orvosi Kamara képviselője.Emellett a magánbiztosítás olcsóbb, mint amikor minden egyes esetben egyenként kell fizetni az ellátásáért.

A vizsgálatokban megkérdezettek 60 százaléka meg akarja tartani azt az egészségügyi csomagot, amelyet munkaadója biztosít, és arra is kész, hogy beszálljon a finanszírozásába. A magánbiztosítás nagy részét ugyanis a munkaadók fizetik.

Megtekintések száma: 46

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK