MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

A szakdolgozói hiánynak az egészségük látja kárát

2019-08-13 06:45:13 FORRÁS: Elitmed.hu

Lapszemle

Az egészségügyben dolgozók lelki és fizikális állapota ironikus módon gyakorta rosszabb, mint az általuk ellátott betegeké.

12 hónapból 13,5-et dolgoznak, táppénzre és orvoshoz szinte sohasem mennek. A nagyfokú stressz és a sokszor ember feletti munkaterhelés romboló hatását gyakorta káros szenvedéllyel próbálják orvosolni. A felmérések szerint a szakdolgozók több mint 80 százaléka krónikus betegséggel küzd, sokan akár két-hárommal is. Kifejezetten nagy számban fordulnak elő az ízületi, a szív- és érrendszeri betegségek, a visszértágulat, a migrén, az alvászavarok, valamint a lelki és érzelmi problémák. Az egészségügyben dolgozók lelki és fizikális állapota ironikus módon gyakorta rosszabb, mint az általuk ellátott betegeké - írta az elitmed.hu.

Az ápolók egészségi állapota, egészségmagatartása több vizsgálat szerint is aggasztó, amelyhez még súlyosbít a rendszertelen munkabeosztás, a többműszakos munkarend. A helyzet ráadásul azért is drámai, mert az ellátórendszert már így is az ő létszámhiányuk hozza sokszor kritikus helyzetbe. Még úgyis, hogy többségük betegen, maximálisan leterhelten dolgozik. Dr. Irinyi Tamás a MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezetének elnöke kollégáival folyamatosan vizsgálja a dolgozók lelki és fizikai állapotát, ami tapasztalataik szerint egyre lesújtóbb képet mutat. Részletek erről a teljes cikkben

Megtekintések száma: 82

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK